Arjen Robben stopt met voetballen. Dat heeft de voormalig international donderdag via een persbericht laten weten. Robben nam dit seizoen al afscheid bij Bayern München, maar liet aanvankelijk de optie dat hij naar een andere club zou gaan open.

Robben speelde voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. De aanvaller kwam bovendien 96 keer uit voor Oranje. Hij speelde in 2010 de finale van het wereldkampioenschap in het Soccer City van Johannesburg tegen Spanje.

Article continues after the ad

Laatste interland

Robben speelde op 10 oktober 2017 tegen Zweden zijn laatste interland. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd nam hij beide doelpunten voor zijn rekening. De beslissing om te stoppen was, zo verklaarde Robben, de moeilijkste uit zijn loopbaan. 'Een beslissing waarbij hart en verstand met elkaar in botsing kwamen', zegt hij. 'De liefde voor het spelletje en de overtuiging dat je nog steeds de hele wereld aankan, tegenover de realiteit dat niet altijd alles loopt zoals je zou willen. Ik ben niet meer dat jochie van 16, dat nog geen idee had wat een blessure inhield. Op dit moment ben ik fit en gezond en als liefhebber van andere sporten wil ik dit in de toekomst graag zo houden. Het is goed zo.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP