Arjen Lubach Twitter

Ondanks de vele successen die Twitter hem gebracht hebben, heeft Arjen Lubach besloten om voorlopig met Twitter te stoppen. Dat laat hij weten in zijn voorlopig laatste tweet.

De schrijver en cabaratier zegt: "Na elf jaar Twitter is het tijd voor een pauze van onbepaalde tijd. (Redenen assorti.) Ik plaats en lees voorlopig even niks hier." Maar zijn trouwe volgers hoeven niet getreurd te zijn, want Arjen zegt dat hij wel gewoon actief blijft op Instagram.Arjen gebruikte het sociale medium al tijden als belangrijk communicatiemiddel en wist er succes mee te boeken. Zo heeft hij in 2017 Geert Wilders het vuur na aan de schenen gelegd met #hoedan. Hij riep het publiek op om Wilders om tekst en uitleg te vragen over wat de concrete plannen van de PVV met Nederland zijn. In datzelfde jaar werd het 'klimaatkonijn' van Gerrit Hiemsta massaal op het medium overgenomen. Dat was naar aanleiding van een uitzending van Zondag met Lubach waarin Lubach stelde dat er in partijprogramma's te weinig aandacht is voor het klimaat.

Article continues after the ad

Twitter heeft Lubach ook internationale bekendheid opgeleverd. Zo werd een item uit Zondag met Lubach over Aleksej Navalny door de Russische oppositieleider zelf via Twitter verspreid. Ook het item van Zondag met Lubach waarin hard wordt uitgehaald naar de machtige Amerikaanse wapenlobbyclub NRA stond in de internationale schijnwerpers. Onder andere acteur Samuel L. Jackson plaatste op Twitter een link naar het item. Tenslotte werd het satirische filmpje ‘Netherlands Second’ mede dankzij Twitter vele tientallen miljoenen keren bekeken en trok het ook in de Amerikaanse media veel aandacht.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders