Arjen Lubach Twitter

Hoewel BNNVARA beweert dat ze geen DWDD wilde maken zonder Matthijs van Nieuwkerk, blijkt er toch wel degelijk bij iemand gepolst te zijn om het stokje over te nemen. We hebben het over niemand minder dan Arjen Lubach.

In een gesprek met Radio 538 licht Lubach toe: 'Ik ben vorig jaar gebeld. Zo van: stel dat Matthijs stopt, heb jij dan interesse? Maar ik heb gezegd: ik maak liever grapjes, ik denk niet dat zo'n talkshow iets voor mij is.' Waarom niet? Nou, omdat hij denkt dat hij niet de brede nieuwsgierigheid kan opbrengen die Matthijs wel heeft. 'Ik vind dingen leuk die ik interessant vind. Maar zoveel dingen in de wereld zijn dat niet, mijn nieuwsgierigheid houdt wel eens op.'

Article continues after the ad

Zondag met Lubach

Arjen zal op 16 februari weer op de buis verschijnen met Zondag met Lubach. Het programma verbrak kijkcijferrecord na kijkcijferrecord: alle afleveringen trokken meer dan een miljoen kijkers. 

DWDD

Van Nieuwkerk maakte woensdag bekend te stoppen als presentator van het actualiteitenprogramma en zegt in gesprek met de krant dat hij het niet gek vindt dat zijn keuze ook het einde van DWDD betekent. 'BNNVARA kon zeggen: 'Je naam staat niet in de titel dus we gaan er vrolijk mee door.' Ze zeiden: 'Zonder jou geen DWDD.''

Genoeg gekopieerd

Op de vraag of niemand zijn plek had kunnen innemen, zegt Van Nieuwkerk: 'Natuurlijk, alleen mag diegene er nu ook een nieuwe programma bij bedenken. Dat is nog veel eervoller. Wij zijn bovendien genoeg gekopieerd, het wordt tijd voor een sprankelend nieuw uitzicht. Talent genoeg.' Van Nieuwkerk stopt na veertien jaar met de presentatie van DWDD. De laatste uitzending is op 27 maart. Vanaf volgend jaar gaat de presentator een reeks avondprogramma's maken.

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.