Veel kijkers dachten dat ‘Adje’, destijds vaste gast in de tv-shows van Paul de Leeuw, zichzelf speelde. Maar het was een typetje dat werd neergezet door acteur Arijan van Bavel. Wat vindt hij van de populairste mediapersoonlijkheid van dit moment, Martien Meiland?

‘Ik kijk met veel genoegen naar hem,’ vertelt Arijan, die met zijn theatervoorstelling Heel Holland Lacht voor uitverkochte zalen staat, aan Story. ‘Maar ik denk niet dat Martien net zo’n typetje speelt als ik destijds. Ik was echt een heel ander iemand. Ik denk en hoop dat Martien zichzelf meer uitvergroot. Ik vind hem geen acteur. Maar misschien heb ik het volledig mis en neemt hij iedereen in de maling! Dat zou ik dan wel weer grappig vinden. Al denk ik dat hij nooit heel de dag zo zal zijn. Dodelijk vermoeiend lijkt me dat.

Article continues after the ad

Wijnen, wijnen, wijnen

Dat geldt overigens voor de meeste artiesten. André van Duin is in zijn eigen huis ook rustiger dan wanneer er een camera op hem gericht staat. Eigenlijk acteren we allemaal een beetje. De een iets meer dan de ander.’ Arijan vindt Martien leuk genoeg om hem te persifleren in zijn voorstelling. ‘Ik noem hem Aad en heb het dan over dweilen, dweilen, dweilen. Waarop de zaal direct over wijnen, wijnen, wijnen begint. Echt hilarisch. Maar wat Martien ook doet, ik denk dat hij bijzonder slim is en dit alles heel goed heeft uitgedacht.’

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.