Arie Ribbens is weer thuis. Hij lag drie weken in het ziekenhuis, maar wordt nu thuis verzorgd door zijn vrouw Cea. Ze doet alles voor de voormalig feestzanger, vertelt ze aan Shownieuws.

Article continues after the ad

Lees ook: Arie Ribbens opgenomen in ziekenhuis

‘Hopen dat het nog heel lang mag duren’

“Zijn hoofd wil van alles, maar zijn lichaam is eigenlijk op”, vertelt Cea. De Polonaise Hollandaise-zanger kan dat maar moeilijk accepteren. “Het is elke dag pakken die je hebt en dan hopen dat het nog heel lang mag duren. Maar daar hebben we geen zeggenschap over.”

Maag-darmbacterie

De voormalig zanger belandde drie weken geleden in het ziekenhuis nadat hij een maag-darmbacterie had opgelopen, uitgedroogd raakte en er een longonsteking bovenop kreeg. Volgens Cea had  Arie last van ademnood. “Ik vind het al een wonder wat hij allemaal heeft doorstaan.”

Oost west, thuis best

Volgens Cea is Arie het liefst thuis in het Duitse Uelsen. “Zijn eigen bedje, zijn eigen dingen en zijn eigen eten. Als is het nog zo goed in het ziekenhuis, thuis is altijd het beste toch?” Cea verzorgt Arie zolang ze kan. “Ik kan elke hulp hier in Duitsland krijgen hoor, wat dat betreft is het ook hier heel goed geregeld. Maar zolang ik het zelf kan doen, blijf ik hem verzorgen.”

Niet de eerste keer

Arie kampt al een langere tijd met gezondheidsproblemen. Zo had hij in 2009 longkanker en vorig jaar werd de ziekte opnieuw bij hem vastgesteld. Al gauw volgde een operatie waarbij de tumor deels werd weggehaald. En een paar maanden daarvoor was Arie ook in het ziekenhuis te vinden. In oktober onderging hij namelijk een dotter- en stentbehandeling. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: RTL Boulevard