Arie Boomsma snapt niet goed dat de sportscholen nog niet beperkt open mogen en de horeca vanaf 1 juni wel. De presentator en sportschooleigenaar vraagt zich af of '30 aangeschoten bezoekers' van een café niet veel meer risico's met zich meebrengen dan 'een yogastudio met 30 vitale beoefenaars'.

'Dit is voor het eerst tijdens deze crisis dat ik de argumentatie van de regering niet kan volgen. De suggestie dat een sportschool meer risicovol is dan een café, of een drukbezette trein is niet alleen onjuist, maar ook onverstandig', schrijft Arie op Instagram.

Article continues after the ad

Enige schild

'Een goede weerstand is het enige schild tegen zo’n virus. Dat mensen nu nog maanden minder veel zullen sporten gaat een enorme druk op de zorg zetten', zo gaat hij verder. 'Gyms, yogastudio’s, CrossFit boxen, spinningstudio’s, dojo’s, zwembaden, sauna’s en boksscholen blijven nu nog maanden dicht. Dat is fysiek, mentaal én sociaal een ferme tik voor de samenleving.'

Verantwoordelijkheid

Volgens Arie zit er niets anders op dan massaal buiten te gaan sporten. 'Ik hoop dat gyms door het hele land hun verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn, mentaal, sociaal en fysiek, van al die Nederlanders die er lid zijn. Of die er nu juist lid willen worden. Jong én oud, want dat blijft de groep die onze empathie nodig heeft. Sterk de zomer door, hoe dan ook.'

Maatregelen

Het kabinet maakte woensdagavond bekend dat vanaf 1 juli cafés, restaurants, bioscopen, culturele instellingen en kerken weer 100 mensen tegelijk mogen toelaten. De versoepelde coronamaatregelen gelden een maand eerder al voor een bezoekersaantal van 30 mensen. Als alles goed gaat, kunnen per 1 september sauna’s en sportscholen weer open.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.