Arie Boomsma vindt dat Voetbal Inside de sportwereld beledigt met de suggestie dat iedereen die voetbalt in kleedkamers en kantines homofobe en seksistische grappen maakt.

Transgendergrap

Dat stelt de presentator naar aanleiding van de commotie over een ‘transgendergrap’ die René van der Gijp en Johan Derksen vrijdagavond maakten. Zij maakten hiermee VTM-presentator Bo Van Spilbeeck belachelijk, die sinds vorige week als vrouw door het leven gaat. De act leverde veel boze reacties op; onder meer COC, PvdA en GroenLinks roepen sponsors op hun handen van het programma af te trekken.

'Indrukwekkend gebrek aan kennis'

“Ik vroeg me af waarom niemand Derksen en Van der Gijp in bescherming neemt”, vraagt Boomsma zich af. “Het is niet de eerste keer dat zij een indrukwekkend gebrek aan kennis op tafel smijten.” De presentator maakte de afgelopen jaren diverse programma’s over homoseksuele jongeren en transgenders die uit de kast kwamen. “Natuurlijk is het niet hun verantwoordelijkheid om bij te dragen aan emancipatie, om te voorkomen dat het zelfmoordpercentage onder transgenders blijft stijgen. Dat inlevingsvermogen kun je niet van iedereen verwachten. Maar je kunt wel vragen of zij zich niet beter kunnen beperken tot de paar thema’s waar ze wel verstand van hebben.”

Geschiedenisboeken

Voetbal Inside kwam al vaker onder vuur te liggen vanwege seksistische en homofobe grappen. De presentatoren stellen als repliek altijd dat in voetbalkantines en kleedkamers zo wordt gepraat en dat overal grappen over gemaakt moeten kunnen worden. “Wie de geschiedenisboeken kent, weet dat strijders voor het vrije woord in de meeste gevallen een zaak hadden waarvoor ze de barricades opgingen”, schrijft Boomsma. “Ze waren in de minderheid. Terwijl het papegaaien van de onderbuikgevoelens in Voetbal Inside nooit meer is dan een aanval op het kwetsbare. Lachen om mensen waar iedereen al om lacht.”


Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Miljuschka Witzenhausen heeft met haar deelname aan Dance, Dance, Dance niet alleen de kijkers geboeid, maar ook geld opgehaald voor het Epilepsiefonds. Dat goede doel ligt haar nauw aan het hart; Miljuschka's zesjarige dochtertje heeft epilepsie. Ze vertelde emotioneel over haar dochters aandoening.

Medische molen

Miljuschka werd afgelopen weekend weggestemd uit het dansprogramma, en mocht als afscheid een geldbedrag aan een goede doel naar keuze schenken. De moeder van twee schonk 25.000 euro aan het Epilepsiefonds. 'Mijn dochtertje is zes,' lichtte ze toe. 'Drie jaar geleden vlak voor haar vierde verjaardag heeft ze haar eerste epilepsieaanval gekregen. En eigenlijk stort je wereld dan in. Je ziet iets gebeuren met je kind. Je hebt geen idee wat er aan de hand is. Je komt in een medische molen. Ze denken aan tumoren, noem maar op. Uiteindelijk kom je erachter dat het epilepsie is. Nou, dan gaan ze nog uitzoeken wat voor vorm epilepsie. Dat duurt zo lang, voordat je weet welke medicatie je moet gebruiken. Wat goed werkt.'

Emotioneel

De brunette wordt emotioneel als ze over haar dochters toekomst praat. 'Wat het meest vervelende ervan is, is dat je kind een bepaalde vrijheid verliest die je kind zou moeten hebben. Alleen fietsen, alleen uitgaan later, dat zit er gewoon niet meer in,' zei ze in tranen. 'Dus ik hoop dat ze met dit geld gedeeltelijk kunnen bouwen aan een computer. Zodat we sneller weten hoe het zit. Wat er aan de hand is. Zodat ook kinderen met epilepsie de club in kunnen, terug naar huis kunnen fietsen en zo een pubertijd kunnen hebben, zoals we allemaal willen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders 

Glennis Grace heeft America's Got Talent misschien niet gewonnen, maar haar grootste prijs is gewoon thuis. De zangeres is dolgelukkig met haar 23-jarige vriend Lévy. Ze deelt een kiekje waar de liefde vanaf spat.

Liefdesfoto

Sinds vorig jaar heeft Glennis (40) een relatie met de 23-jarige Lévy, de gitarist in haar band. De twee zijn smoorverliefd op elkaar en dat is te zien. 'When your eyes met mine, my soul pointed at you and whispered to my heart, "Him....". schrijft ze bij de foto. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

When your eyes met mine, my soul pointed at you and whispered to my heart, "Him...." ❤️

Een bericht gedeeld door Glennis Grace (@glennisgrace) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders