Arie Boomsma is een van de acteurs die te maken kreeg met het seksueel ongepaste gedrag van voormalig castingdirecteur Job Gosschalk. Dat vertelt de 44-jarige presentator in de nieuwe LINDA.

Seksuele intimidatie

Boomsma vertelt hetzelfde verhaal dat andere mannen ook al hebben verteld. Op een avond kreeg hij een belletje van Gosschalk. Of Arie voor een casting kon komen. "Job zei: 'Stel je voor dat je thuis bent, alleen, je zit een film te kijken en wordt opgewonden. Je raakt jezelf aan.' Zo knalt-ie er natuurlijk niet meteen in, het wordt voorzichtig opgebouwd." Boomsma kapte het vervolgens af en zei tegen Gosschalk dat hij zich oncomfortabel voelde.

Sterkere band

"Dan ontstaat er iets heel ongemakkelijks. Job reageerde nukkig en ik had het gevoel dat ik iets kapot had gemaakt", vervolgt de presentator. Gelukkig kostte het hem geen verder werk. Ze hebben zelfs nog 'een aantal leuke projecten' gedaan daarna. "Het gekke is: juist omdat ik me uitsprak en mijn grens stelde, is onze band daarna veel sterker geworden.”

Goede kant

Arie wil benadrukken dat hij Job ook een getalenteerde en grappige man vindt. Gosschalk is volgens de presentator niet door en door slecht. Hij heeft ook een goede kant waardoor Arie juist de behoefte voelt om het voor de oud-castingdirecteur op te nemen.

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)