Ariana Grande heeft besloten de gehele opbrengst van haar concert van afgelopen week in Atlanta te doneren. In totaal geeft ze zo'n 220.000 euro aan de organisatie Planned Parenthood. Dat heeft het Amerikaanse tijdschrift People laten weten. 

Statement

De reden voor deze donatie is dat Ariana een statement wil maken. Dit naar aanleiding van de anti-abortuswetten die recent zijn aangenomen in een aantal zuidelijke staten in Amerika, waaronder Georgia, waar Atlanta onder valt. De organisatie waar ze het geld aan doneert, Planned Parenthood, is een Amerikaanse non-profitorganisatie die seksuele voorlichting geeft en al jaren strijdt voor versoepeling van abortuswetgeving. 

Wet

Ariana heeft zelf nog niet openlijk gereageerd op de nieuwe wetgeving maar ze sluit zich met haar donatie wel aan bij een groep vrouwelijke Amerikaanse sterren die woedend zijn vanwege de nieuwe regels. In de nieuwe wet staat dat alle abortussen verboden worden en dat er geen uitzondering wordt gemaakt voor vrouwen die zijn verkracht of het slachtoffer zijn van incest. Alleen wanneer de gezondheid van een vrouw ernstig in gevaar is, mag er abortus uitgevoerd worden.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Article continues after the ad

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP