De musical Mamma Mia! wordt zondag voorlopig voor de allerlaatste keer opgevoerd in Nederland. Hoofdrolspeelster Antje Monteiro doet het licht met een dubbel gevoel uit. "Het is zover. De dag waar ik naar verlang en de dag die ik vrees", schrijft de actrice op Instagram.

Voor Antje was het spelen van Donna een droom die uitkwam. Toch was het vaak genoeg ook een beproeving, vooral vanwege de drukte rondom haar eigen bedrijf. "Ook dat moest door. Mijn bedrijf groeide dus kwam er meer personeel en dus meer werk. Maar wie mij goed kent weet, als ik A zeg dan zeg ik ook B", vindt Antje. "Het werd een periode van overdag m'n bedrijf runnen en 's avonds Donna zijn in Mamma Mia. Erg pittig en met tijden, bijna niet te doen maar door een ijzeren discipline hield ik mijn stem wonder boven wonder goed."

Dankbaar

"Ik ben ongelofelijk dankbaar voor deze kans. Voor deze rol. Voor deze productie", gaat Antje verder. "Het was by far het mooiste wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik denk niet dat ik het droog ga houden vandaag maar als ze komen zijn het absoluut tranen van geluk en dankbaarheid dat ik mijn droomrol van mijn bucketlist kan strepen."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

1/1 Het is zover. De dag waar ik naar verlang en de dag die ik vrees; DE ALLERLAATSTE MAMMA MIA SHOW VANDAAG! Ik weet nog als de dag van gister dat ik nu bijna 2 jaar geleden naar Londen vloog om daar Mamma Mia te zien ter voorbereiding op de auditie . Nog nooit wilde ik zo graag een rol!! Ik belde Albert Verlinde en vertelde hem dat dit mijn droomrol was. Hij vond mij zeer geschikt voor de rol maar het Engelse team zou beslissen. De auditie ging goed en de Engelse Regisseur Paul Garrington koos mij als Donna! 🙏Albert Verlinde belde mij met het goede nieuws en ik gilde het ( letterlijk) uit van geluk. 6 weken daarna overleed mijn allerliefste moeder.💔Het was een zware domper dat zij mij nooit in mn droomrol zou zien. De dag voor haar begrafenis maakte we de foto met mij als Donna die groot op het Beatrix theater hangt. Vrolijk kijk ik in de camera maar m’n hart was gebroken. Show must go on. Maar elke avond heb ik haar om mij heen gevoeld en soms bij glipt me door de vingers om haar gehuild ipv om mijn theater dochter. Uiteindelijk werd het spelen van mijn droomrol ook n beproeving. Ik had net mijn bedrijf Fit at Home gelanceerd en kon daarmee niet meer terug. Ook dat moest door. Mijn bedrijf groeide dus kwam er meer personeel en dus meer werk. Maar wie mij goed kent weet, als ik A zeg dan zeg ik ook B. Het werd een periode van overdag m’n bedrijf runnen en s’avonds Donna zijn in Mamma Mia. Erg pittig en met tijde bijna niet te doen maar door n ijzeren discipline hield ik mijn stem wonder boven wonder goed. Ik ben ongelofelijk dankbaar voor deze kans. Voor deze rol. Voor deze productie. Het was by far het mooiste wat ik tot nu toe heb gedaan! Ik denk niet dat ik het droog ga houden vandaag maar als ze komen zijn het absoluut tranen van geluk en dankbaarheid dat ik mijn droomrol van mijn bucketlist kan strepen 🙏1000X Dank @albert.verlinde voor deze kans voor je steun, je tijd en vertrouwen in mij. Dank lieve lieve @carlinebrouwer voor je hulp en support ter voorbereiding op de auditie . Thank you @palingsteven for directing me & for being my friend. Dank familie voor jullie geduld en begrip dat ik er zo weinig voor jullie was. Dank >

Een bericht gedeeld door Antje Monteiro (@antjemonteiro) op

Mamma Mia! werd ruim twee jaar opgevoerd in Utrecht. De musical was eerder ook al van 2003 tot 2006 in het Beatrix Theater te zien. De productie reisde in het seizoen 2009-2010 door het hele land.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, beeld: ANP