Hoewel wielrenner Tom Dumoulin ten strengste werd verboden ketonen te gebruiken, doet musicalster Antje Monteiro dat wél. Lees in Story waarom Antje in de ban is van het moleculaire ‘wondermiddel’.

Toen zangeres Antje Monteiro onlangs besloot om het voedingssupplement ketonen op de website van haar online sportschool Fit at Home te gaan verkopen, werd daar in de sportwereld met verbazing op gereageerd. Tijdens de Tour de France van vorig jaar ontstond flinke ophef toen bleek dat sommige wielrenploegen gebruikmaakten van ketonen, maar onder andere de Nederlands/Duitse formatie Team Sunweb een felle tegenstander was van de in water oplosbare moleculen. De renners van de toenmalige ploeg van Tom Dumoulin mochten geen ketonen gebruiken, ook al stond het product niet op de dopinglijst en toonde onderzoek van de Katholieke Universiteit (KU) in Leuven aan dat  het middel voor duursporters prestatiebevorderend zou kunnen werken. ‘Het is een legaal voedingsmiddel, maar tegelijkertijd is er te weinig bekend over de eventuele gevolgen voor de gezondheid,’ vertelde Herman Ram, voorzitter van de Nederlandse Dopingautoriteit, in de media. ‘Dat maakt het een grijs gebied. Het staat dus niet op de dopinglijst, maar als wij vragen krijgen van sporters adviseren we ze om ketonen niet te gebruiken.

Bijwerkingen

Voor Antje is het negatieve advies van de Nederlandse Dopingautoriteit geen reden te stoppen met het gebruik en de verkoop van ketonen. De 51-jarige musicalster voelde zich maandenlang futloos, tot ze professionele hulp inschakelde. ‘Ik had last van hormonale klachten en kwam toen bij een orthomoleculaire arts terecht die me het gebruik van ketonen aanraadde,’ vertelt Antje aan Story over de in water oplosbare moleculen die lichaamsvet als energiebron gebruiken. ‘Dus ik kocht toen een doos ketonen en voelde me na gebruik zo goed, dat ik niet meer anders wil. Ik barst van de energie.’ Ook over de bijwerkingen van het voedingssupplement is Antje dolenthousiast. ‘Na het gebruik van ketonen gingen mijn nagels ineens groeien. Ik heb nu voor het eerst in mijn leven lange nagels. Ik weet niet wat ik meemaak. Ook mijn haar groeit veel sneller. Ketonen bevinden zich van nature in je lichaam en vullen veel processen in je lichaam aan, op een natuurlijke manier.’

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.