Anouk en Ali B schoven bij ‘De wereld draait door’ aan tafel om te praten over de finale van ‘The Voice of Holland’ die morgenavond plaatsvindt. Maar ze hadden het ook over de grote verontwaardiging toen Kimberly Maasdamme er vorige week uit werd gestemd. Wat was Anouk in shock toen die zangeres het veld moest ruimen. Ze deelde dan ook een sneer uit aan het nieuwe stemsysteem én de stemmers.

More content below the advertising

Door: Faye Heijnis (Libelle)

Morgenavond staan Demi van Wijngaarden (Team Ali), Jim van der Zee (Team Anouk), Nienke Wijnhoven (Team Anouk) en Samantha Steenwijk (Miss Montreal) in de finale. “Alles is goed geregeld”, zegt Anouk. “We hebben heel goed gerepeteerd.” Maar het lot van de finalisten ligt opnieuw in handen van de kijkers. En dus zullen de mensen thuis ook beslissen wie de winnaar van The Voice 2018 wordt. Zal Jim gaan winnen, vraagt Matthijs van Nieuwkerk aan de twee coaches. “Waarschijnlijk niet nee, als het publiek zo stemt”, antwoordt Anouk. “Je zag de gekke uitslag bij Kimberly. Er kan dus echt van alles gebeuren.”

Dom volk

Anouk maakte in de liveshow vorige week een fikse opmerking door ‘dom volk’ te zeggen, nadat de verrassende uitslag bekend werd gemaakt dat Kimberly uit de wedstrijd lag. De rockchick legt die uitspraak aan Matthijs van Nieuwkerk uit. “Ik zeg niet dat het hele volk een wansmaak heeft, want ik denk niet dat alle 17 miljoen naar het programma kijken. Ze heeft te weinig stemmen gekregen en dat begrijp ik gewoon niet. Ik had verwacht dat ze bij de twee laatsten zou zitten. (…) Ik had het niet aan zien komen. Ook de mensen in de zaal en de mensen die er werken zaten met de handen in het haar. “

Kijkers voelen energie niet

Volgens Anouk komen bepaalde optredens via de tv niet helemaal tot hun recht. “Op het moment dat Kimberly daar stond, gebeurde er iets in de zaal. Je voelde de energie. Dát is wat je nodig hebt. En dat is heel moeilijk om over te brengen op de tv. (…) Kijkers kunnen dat niet voelen.” Maar ach, er gebeuren wel raardere dingen, geeft Anouk toe. “Trump is ook president geworden, dus dat zegt niks.”

Kimberly komt er wel

Ook Ali B laat zich nog even uit over Kimberly. “Ik denk dat dit ergens wel goed voor haar is geweest”, aldus de rapper. “Ze staat niet in de finale, maar we hebben het er hier wel over haar. Anders had je toch niet van haar gehoord?” Het heeft de 26-jarige deelneemster inderdaad al veel goeds gebracht. Zo is ze door de Ladies of soul (Glennis Grace, Berget Lewis en Edsilia Rombley) uitgenodigd om samen op te treden in de Ziggo Dome.

Meer betalen

Verder voelt Matthijs Anouk aan de tand over haar verdere deelname als coach aan The Voice. Vindt ze het wel leuk om te doen, ondanks haar onvrede over het stemsysteem en, zo bleek vorige week ook, soms de stylist? “Ik vind het heel leuk om mee te doen”, antwoordt Anouk. Maar of ze volgend seizoen weer plaatsneemt in de stoel van de jury? “Ik weet nog niet of ik ermee door ga. Ik moet wel gevraagd worden. En het ligt eraan wat ze betalen.” De vraag wat ze nu precies verdient, ontwijkt ze met: “Genoeg.” Ali is, met een vette knipoog, iets specifieker over het salaris van zijn collega: “Vijf keer de Balkenende-norm.”

Door: Libelle | Beeld: ANP

Bartho Braat was toen hij net een kleinzoon had gekregen niet uit diens buurt weg te slaan. De GTST-ster kreeg echter al snel het deksel op de neus, toen kleine George met zijn ouders naar een heel ver oord vertrok...

Bartho Braat (68) was in de wolken toen hij in de zomer van 2017 voor het eerst opa werd. Zijn oudste dochter Wieke schonk het leven aan zoon George Marcus, die met zijn tweede naam naar zijn opa is vernoemd. In die tijd was Bartho dagelijks bij zijn kleinzoon te vinden en wist hij één ding zeker: ‘Volgend jaar, als hij één is, ga ik hem leren fietsen.’ Die vlieger ging echter niet op voor het GTST-icoon. Hij zou het al snel en voor langere tijd zonder zijn kleinzoon moeten stellen. ‘Mijn dochter en haar man zijn met George een jaar in Kenia geweest,’ vertelt Bartho aan Story. ‘Daar hebben ze voor een reisbureau gewerkt. Ik heb George dus heel weinig gezien, maar inmiddels zijn ze gelukkig weer terug. En nu ben ik natuurlijk weer heel geregeld bij hem. Gelukkig maar, want opa zijn is toch wel iets heel bijzonders.’ 

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Zowel met haar zus als met Willem Nijholt heeft Gerrie van der Klei al jaren geen contact. Met haar zus Dorine omdat ze dit zelf wil, maar met Willem omdat hij degene is die al het contact heeft verbroken. Iets dat Gerrie graag veranderd zou willen zien.

Ze omgeeft zich met vrienden, niet met familie. Contact met haar zus Dorine, met wie ze jarenlang een zangduo vormde, heeft Gerrie niet. ‘Ik spreek haar nooit. Er is geen ruzie, maar ook geen contact. Behalve dan met onze verjaardagen. Dan sturen we elkaar een e-mail. Ik vind dat prima.’ Zo heeft Gerrie meer personen in haar leven met wie ze geen contact heeft. Een conflict met haar voormalige beste vriend Willem Nijholt zorgde ervoor dat hij haar al jaren negeert. Ruim twintig jaar geleden zaten de twee, na een theatershow, samen in een auto toen Gerrie een banaan at. Willem werd woest dat ze dat in zijn bijzijn deed. De banaan deed hem denken aan een vreselijke gebeurtenis in het Jappenkamp waar hij had gezeten. Iets waarvan Gerrie niet op de hoogte was. Willem geloofde haar niet en negeert haar sindsdien. ‘Ik heb er lang om gerouwd, maar als ik Willem nu tegen zou komen, schud ik hem de hand. Die ruzie ligt in het verleden en daar wil ik niet in blijven hangen. Vandaag en morgen is veel belangrijker. Dus ik hoop dat ik de kans krijg om Willem ooit weer de hand te schudden.'

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders