Anouk gaat stoppen met Facebook. Dat heeft zij vrijdag gemeld in een kort berichtje op haar Facebook-site. Fans reageren begripvol op haar mededeling.

'Binnenkort stop ik met Facebook, mochten jullie mij nog willen volgen kan dat op Instagram', laat zij weten. De zangeres geeft niet aan waarom ze tot dit besluit is gekomen.

De laatste post van Anouk is een foto van een trui waarop te lezen staat 'Stop Blackfacing, Stop Zwarte Piet'. Ze plaatste vrijdag meerdere berichten waarin zij haar onvrede over de traditionele Zwarte Piet kenbaar maakte.

VN-rapport

Dit leidde tot veel positieve, maar ook veel negatieve reacties. Donderdag maakte de populaire Amerikaanse rapper Waka Flocka Flame bekend Nederland te boycotten zolang de traditionele gitzwarte Piet nog bestaat. 'Bied je excuses aan en schaf deze klotedag af', schreef de rapper.

Article continues after the ad

In Amerika is al vaker kritiek geuit op het racistische karakter van Zwarte Piet. Zo schreven de Verenigde Naties een rapport waarin de traditie werd veroordeeld en werd opgeroepen Zwarte Piet aan te passen.

Bron: ANP | Beeld: Hollandse Hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.