Benjahmin Kingsley, de 16-jarige zoon van de Haagse zangeres Anouk, vertrekt komende zomer naar Amerika om daar aan zijn basketbalcarrière te werken.

'Jeetje, wat ben ik als moeder trots en geëmotioneerd als ik dit zie', luidt het bijschrift van de zangeres bij een filmpje van All Day Athletes, een organisatie die jonge sporttalenten steunt en waarin Benjahmin te zien is. 'Mijn lieve Benjahmin Kingsley, wat ga ik je missen. Deze zomer breng ik hem weg naar Amerika om zijn grote droom te verwezenlijken.'

Dominique

Anouk is sinds 2015 samen met Dominique Schemmekes, een van de oprichters van Triple Threat, een basketbalvereniging en -stichting die is opgericht om jongeren basketbaltraining te geven.

Oudste zoon

Benjahmin is de oudste zoon van Anouk, die zij samen kreeg met voormalig Postmen-zanger Remon Stotijn. Naast Benjahmin heeft de zangeres nog vijf kinderen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Door: Nu.nl | Beeld: ANP

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)