Anouk Hoogendijk (36) deelt heftig nieuws. De voormalig topsporter heeft twee weken geleden een miskraam gekregen. Ze was toen 14 weken in verwachting van een jongetje.

'Dit was 2 weken geleden. Ik had toen graag het goede nieuws willen delen dat ik 14 weken zwanger was', begint Anouk haar emotionele bericht. '14 weken zaten wij op een roze wolk, wat waren wij gelukkig! Begin juni zou Sonny een broertje krijgen.' Maar het noodlot sloeg toe. De zwangerschap ging niet goed en ze is met 14 weken bevallen. 

Grote klap

Anouk heeft drie dagen in het ziekenhuis gelegen doordat ze te veel bloed verloor. Uiteindelijk is ze ook nog een spoedoperatie ondergaan. De voormalig topsporter geeft aan dat ze tijd nodig heeft om de miskraam te verwerken. 'Naast dat het mentaal een enorme klap is, is het lichamelijk ook veel heftiger dan verwacht.' 

Tweede miskraam

Ook maakt Anouk bekend dat dit haar tweede miskraam is. 'Eerder hoorden we na acht weken zwangerschap dat het een miskraam was en heeft het zes weken geduurd om alles goed m'n lichaam uit te krijgen.' De langgekoesterde droom dat ze twee kindjes kort naar elkaar zou krijgen, moet ze laten varen. 

Article continues after the ad

Kwetsbaar verhaal

De voormalig voetbalster vindt het lastig om haar verhaal te delen. 'Het liefst sluit ik mezelf nu wekenlang op en verstop ik me lekker onder mijn dekens. Maar ik weet dat er helaas velen zijn, die met dit soort tegenslagen te maken krijgen. Ik denk dat het goed is dat we dat bespreekbaar maken en elkaar daarin steunen. Daarnaast wil ik ook niet doen alsof het goed met me gaat, terwijl dat nu even niet zo is. Dat kost energie en die heb ik nu niet. Ondanks alles weet ik dat we sterk zijn en een prachtige zoon hebben, waar we ontzettend dankbaar voor zijn. We gaan hier bovenop komen.'

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.