Oud-voetbalinternational Anouk Hoogendijk is aan een nieuw hoofdstuk begonnen, nadat ze in juni haar laatste wedstrijd speelde. Zwanger worden is in het vrouwenvoetbal nog altijd een taboe, maar daar hoeft zij zich niet langer aan te conformeren.

Tijd voor mezelf

Hoewel Anouk niet langer met de harde wetten en ongeschreven regels uit de voetbalwereld te maken heeft, schuift ze een zwangerschap nog even voor zich uit. ‘Ik wil wel kinderen, maar niet per se nú. Het is ook niet zo dat ik al eerder kinderen wilde, maar dat vanwege mijn sportcarrière niet heb gedaan. Ik was er nog niet klaar voor. De komende periode wil ik vooral tijd voor mezelf nemen.'

Vrijheid

'Het is niet zo dat ik denk: ik ben gestopt, we gaan er meteen voor, zoals ex-voetbalster Manon Melis, die na haar loopbaan wél direct zwanger is geworden. Ik wil eerst van mijn vrijheid genieten. Voorheen moest ik belangrijke gebeurtenissen soms missen, zoals feestjes en de bruiloft van een van mijn beste vriendinnen. Voetbal had een grote impact op mijn sociale leven. Als ik met vrienden afsprak, was ik er vaak maar half, want dan ging ik eerder naar huis en zat ik aan de spa blauw. Nu ben ik een stuk relaxter,’ vertelt het voormalige boegbeeld van het Nederlandse vrouwenvoetbal, dat samenwoont met vriend Pieter.

Article continues after the ad

Geen liefde op het eerste gezicht

‘We kennen elkaar van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, maar het was geen liefde op het eerste gezicht. Het is pas later wat geworden tussen ons. We zijn nu zes jaar samen. Onze kracht is dat we een goede aanvulling op elkaar zijn. Ik heb een turbulent leven, hij een stabiel leven. Hij is trots op me en staat achter me. Pieter is echt mijn rustpunt,’ aldus de ooit door FHM tot mooiste sportvrouw van het jaar uitgeroepen blondine. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders