Anniko van Santen is als kind voor haar vader gevlucht. Ze deed dat samen met haar broer en moeder, die bang was dat hij de kinderen iets zou aandoen. Dat zegt de presentatrice in LINDA.

Geen afscheid

Anniko's vader was een dominante, agressieve man. Toen hij een tentoonstelling van de konijnenfokvereniging bezocht greep haar moeder de kans om er met haar kinderen vandoor te gaan. "Het moest snel, snel gebeuren. Zelf mijn koffertje pakken. Ik mocht geen afscheid nemen van mijn vriendinnetjes, niemand mocht weten waar we naartoe gingen", aldus de Opsporing Verzocht-presentatrice.

More content below the advertising

Geen contact

Jarenlang had Anniko geen contact met haar vader. In 2016 kreeg ze een brief van hem waarin hij schreef dat het niet goed met hem ging en dat hij zijn geld wilde verdelen. "Ik ging daar in mijn antwoord niet op in, zei alleen maar dat ik niet boos op hem was. Een jaar later, in oktober, hoorde ik van de thuiszorg in Arnhem - waar hij op dat moment woonde - dat het echt heel slecht met hem ging, en dat er niemand was die nog voor hem wilde zorgen. Hij was onmogelijk in de omgang. Mijn vader heeft toen gezegd: ‘Bel mijn dochter maar, zij begrijpt me wel.’ "

Donderwolk

Op een dag hoorde Anniko van een nicht dat haar vader met spoed in het ziekenhuis was opgenomen. Ze zocht hem daar op. "Hij was heel erg zenuwachtig. Ik zei: ‘Fijn om je te zien.’ Ik kon het woord papa niet uitspreken. Weet je wat heel gek was? Het viel me op dat hij erg mooie ogen had, ogen die helemaal niet pasten bij het plaatje van de donderwolk dat ik mijn leven lang met me had meegedragen. Hij begon te huilen - er is weinig aangrijpender dan een huilende oude man - maar ik hield me goed. Ik wilde de sterkste zijn."

Ander beeld

Van Santen kreeg een ander beeld van haar vader, die ze zoveel jaren had moeten missen. "Bij het afscheid zeiden we tegen elkaar dat het goed was zo - er was niets dat nog per se gezegd moest worden. Na zijn dood werd ik alsnog verrast door het gevoel dat ik toch wel meer over zijn leven te weten wilde komen. Ik zou ook andere verhalen, iets over zijn mooie kanten, willen horen. Er zijn nog oude buren, mensen die me iets kunnen vertellen, maar ik weet het niet."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Hoewel Davina Michelle in 2015 bij Idols voortijdig afviel, wist ze het afgelopen jaar uit te groeien tot de meest populaire artiest van dit moment. De zangeres droomt nu van een buitenlandse carrière. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor haar relatie.

Sebastiaan Brouwer leerde ze kennen tijdens de televisie-uitzendingen van Idols. Hij benaderde haar om te gaan samenwerken. Dat gebeurde én ze werden verliefd. ‘Ik vind het fijn dat we samenwerken en -wonen.’ Komende zomer staat Davina Michelle in het voorprogramma van Pink en hoopt ze op een internationale doorbraak. ‘Het is waanzinnig hoe snel alles gaat. Maar als de kans zich voordoet om naar het buitenland te gaan, neem ik die met beide handen aan. Mijn komende album wordt ook Engelstalig. Dus wie weet.’ De vraag is echter of haar geliefde óók een buitenlandse verhuizing ziet zitten... ‘Sebastiaan zal zeker met mij meereizen. Ik zal niet alleen zijn. Alles wat er dan op me afkomt, kunnen we samen delen.’

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

De leegloop bij RTL4 en de sterrenstroom bij SBS6 houdt de gemoederen flink bezig. Oud-succespresentator Hans van der Togt heeft echter geen goed woord over voor de overstap die showbizzcollega’s Gordon, Wendy van Dijk en Linda de Mol hebben gemaakt. Ook zegt hij in Story geen medelijden te hebben met presentatoren die bij SBS6 zijn ontslagen. ‘Ik heb totaal niet te doen met Piet Paulusma!’

Ondanks zijn pijnlijke vertrek uit de showbizz, volgt Hans de ontwikkelingen in de tv-wereld nog op de voet. ‘Het is allemaal niet zo leuk meer,’ zegt Hans tegen Story. ‘Het draait alleen maar om geld. Dat zie je ook aan alle sterren die naar John de Mol gaan. Het is ze allemaal maar om één ding te doen: geld, geld en nog eens geld. Ik sta daar heel ver vanaf.’ De afgelopen tijd zijn onder anderen Johnny de Mol, Wendy van Dijk, Linda de Mol en Gordon van RTL overgestapt naar John de Mols SBS6. De stroom van nieuwe sterren luidde echter het ontslag in voor onder anderen Piet Paulusma en Rob Geus, die respectievelijk drieëntwintig en achttien jaar voor deze zender hebben gewerkt. Hans laat weten geen medelijden met hen te hebben. ‘Ik heb totaal niet te doen met Piet Paulusma. Hij woont in een prachtig mooi pand. Dat gun ik hem van harte, maar dan heb je geen reden tot klagen. Bovendien heeft Jan Slagter hem al omarmd en kan hij zo aan de slag bij Omroep MAX.’ Zelf zit Hans niet te wachten op een comeback als tv-presentator. ‘Ik ben blij dat ik uit die wereld weg ben.’

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders