Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Witte bonen in tomatensaus. Heerlijk. Ik at het zelfs koud. Zo uit het potje op mijn bord en lepelen. En er kwam altijd een gekookte aardappel bij. En als ik aan vroeger denk, herinner ik me de lekkerste patat die we bij snackbar Henk en Wil in Bunnik haalden. Ik heb daarna nooit meer zúlke zalige patat gegeten.’ 

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik ben een goeie eter en vind veel lekker. Maar de Italiaanse keuken is toch wel mijn favoriet. Maar dan wél Italiaans eten zoals ze het in Italië maken. Niet de macaroni die ik vroeger kreeg en nu ook voor mijn kinderen maak. Wat ik echt niet lekker vind, zijn gekookte groentes als witlof en andijvie. Van de lucht alleen al word ik misselijk.’ 

Wat geef je onverwachte gasten te eten? 

‘Qua koken ben ik een slechte gastvrouw. Ik kan niet heel snel iets lekkers maken. Dus als we plotseling gasten krijgen, gaan we iets halen. Meestal wordt dat Thais.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP