Bij het NOS Journaal is Annechien Steenhuizen (42) over het algemeen de kalmte en ernst zelve. Maar de presentatrice heeft ook een heel andere kant, blijkt in gesprek met Story.

Haar optreden als Jakhals staat mijlenver af van het tv-werk dat Annechien tegenwoordig doet. Als boegbeeld van het Acht Uur Journaal heeft zij immers een kreukloos imago dat in niets meer doet denken aan de tijd dat ze voor DWDD mensen de meest schaamteloze vragen stelde. Annechien is al jaren helemaal op haar plek bij de NOS, maar de weg naar primetime tv was lang.

Article continues after the ad

‘Gewoon mensen’

Story sprak Annechien op de première van de natuurfilm Galapagos: Hope for the Future waarvoor zij in de Nederlandse versie de verteller is. Op het premièrefeest van de film waren ook twee bijzondere, onverwachte gasten aanwezig: koning Willem-Alexander en koningin Máxima! Annechien was een van de weinige aanwezigen die op deze avond de koning en koningin de hand mochten schudden. Was ze zenuwachtig voor deze ontmoeting? ‘O nee, dat heb ik helemaal niet. Waarom zou ik? Het zijn ook maar gewoon mensen, hoor. Ik raak daar niet van onder de indruk. Waar we het over gehad hebben? Eigenlijk alleen maar over de film.’ 

Beeld: Peter Smulders
Lees het hele verhaal in Story.  Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.