Wat is je vroegste herinnering aan eten?

‘Niet aan het eten zelf, maar de boekjes die ik erover las. Zoals de pudding-olifant. Laatst heb ik die in de kelder bij mijn ouders gevonden en ik ga het mijn kinderen voorlezen. Mijn moeder kan heerlijk koken. Zij weet van elk makkelijk gerecht iets zaligs te maken. En alles met roomboter. Ik ben opgevoed met roomboter.’ 

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Er zijn weinig dingen die ik niet lekker vind. Behalve als er geen smaak aan zit, zoals vaak bij de catering van acteerproducties. Daar zit geen smaak aan. Waar ik écht dol op ben, is de Noord-Afrikaanse keuken, zoals couscous met aubergine.’

Wat zet je onverwachte gasten voor?

‘Ik heb altijd ingevroren soep liggen. Een keer per maand maak ik een grote pan soep, om die daarna in bakjes in de vriezer te zetten. Ik heb dus altijd eten in huis.’

Beeld: Peter Smulders