Een jaar terug hoorde Anita Witzier dat ze haar tv-programma Memories niet meer mocht presenteren: Katja Schuurman nam het van haar over. Anita vond het vreselijk, maar moest zich erbij neerleggen. Toch geeft ze aan dat ze wél wat van Katja geleerd heeft. 

Schuurman stelde namelijk soms redelijke brutale vragen over onder andere seks. Anita geeft toe dat ze het soms moeilijk vindt om ook zo open te zijn naar de kandidaten toe. 'Dat durfde ik nooit zo. Toen ik haar dat zag doen, dacht ik: verdorie, dat had ik ook weleens vaker mogen vragen', aldus Anita. Toch geeft Witzier ook aan dat deze manier van interviewen niet is zoals zij is. 

Article continues after the ad

Frustratie

Maar nu Katja, na een jaar, de KRO-NCRV alweer verruilt voor RTL4 is de frustratie bij Anita groot. ‘Ze heeft het gevoel dat alles voor niets is geweest,’ zegt een bron uit de televisiewereld. ‘Anita heeft haar programma moeten teruggeven voor iemand die na een jaar de omroep al weer de rug terugkeert. Dat is heel zuur.’ Zelf heeft Katja haar snelle vertrek verklaard door aan te geven dat ze bij de NPO niet zoveel drama mocht maken als zij wilde. ‘Dat is voor mij een reden geweest om naar RTL4 te gaan,’ vertelde ze onlangs. ‘Daar is wel ruimte voor meer televisieseries.’ Insiders gaan er niet van uit dat Anita Memories terugkrijgt. ‘Het programma scoorde minder dan verwacht en komt wellicht helemaal niet terug.’ 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Boulevard, Weekend | Beeld: Peter Smulders