Angela Groothuizen heeft een kiekje uit de oude doos gevonden van haar vriendin Ria Brieffies, die in 2009 overleed. 'We missen je,' schrijft ze bij de foto.

De bijzondere foto is gemaakt in een vliegtuig, ergens in de jaren '80. Ria lacht breeduit, draagt een feesthoed en heeft een toeter in haar hand. 'Vandaag wil ik onze Ria herinneren met deze verjaardagfoto ergens in de lucht,' begint Angela. 'We vierden onze verjaardagen vaak tijdens de lange vliegreizen. Met onze manager Cees van Leeuwen rechtsonder. Taart, slingers en kado’s.'

Ongeneeslijk ziek

Eind 2008 werd bekend dat Brieffies ongeneeslijk ziek was. Ze leed aan longkanker. In datzelfde jaar trokken de Dots nog langs verscheidene concertzalen met hun Goodbye For Now Tour. In 2007 maakte de meidengroep, van inmiddels zes volwassen vrouwen, een comeback. In mei 2007 verzorgden ze drie concerten voor een uitverkocht Ahoy. De vijf overgebleven Dolly Dots steunden Ria Brieffies tijdens haar ziekbed waar ze konden en omringden haar familie, ook na haar overlijden, met alle zorg. Zangeres Ria Brieffies overleed op 20 juli 2009 in haar woonplaats Westerland op 52-jarige leeftijd.

Dolly Dots-reünie

De Dolly Dots geven een nieuwe reeks concerten. Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla Kramers zullen voor het eerst sinds de gastoptredens met De Toppers in 2016 weer te zien zijn. Dat maakt de groep woensdag tijdens een persconferentie bekend. De Dolly Dots vieren dit jaar hun veertigste jubileum. De terugkeer is bijzonder te noemen, omdat na het overlijden van groepslid Ria Brieffies eigenlijk niemand meer op een reünie rekende.

Article continues after the ad

Buitenland

De Dolly Dots waren ook buiten de Nederlandse landsgrenzen populair. In Japan behaalde de formatie bijvoorbeeld een platina status met nummer Radio.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.