Angela de Jong was vandaag te gast bij radiotalkshow Spraakmakers op NPO Radio 1. Tijdens de show besteedde ze ook aandacht aan de overleden Piet Paulusma. Zo gaf de columniste aan dat ze het betreurt dat de weerman zijn ziekte nooit openbaar heeft gemaakt. Iets waar twitterend Nederland het niet helemaal mee eens is. Angela krijgt op het platform dan ook flink wat kritiek te verduren. 

Hoewel Angela de carrière van Paulusma voornamelijk prees, zorgde een bepaalde opmerking voor flink wat ophef.

Radiotalkshow

Zo besloot Paulusma om zijn ziekte privé te houden, waardoor zijn dood voor veel mensen onverwachts kwam. In de radiotalkshow laat Angela weten dat dit 'zijn goed recht' is. Toch betreurt de columnist zijn keuze. 'Maar tegelijkertijd is Nederland op z’n mooist en op z’n liefst als mensen ziek zijn. Dat heeft hij zichzelf ook op die manier ontnomen. En dat vind ik heel spijtig voor hem.'

Verontwaardigd 

Deze laatste opmerking schoot bij sommige luisteraars in het verkeerde keelgat. Op Twitter zijn er dan ook veel verontwaardigde reacties te lezen. 'Je kunt in dit land niet eens rustig dood gaan zonder dat Angela de Jong er wat van vindt', schrijft iemand. Een ander: 'Soms is gewoon je mond houden en respect hebben het beste.' Hieronder nog een paar verontwaardigde tweets. 

Article continues after the ad
Bron: Metronieuws | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.