AD-recensent Angela de Jong vindt dat Mies Bouwman na haar overlijden meer aandacht had verdiend. Dat stelde zij vrijdagochtend op NPO Radio 1.

'Heel mooi hoe de NPO de hele week al stilstaat bij het overlijden van Martine Bijl', vindt De Jong. 'Met de herhaling van Opium, de herhaling van Alles is Familie en vanavond een grote hommage van Max.' Maar de AD-scribent vindt het wel raar dat Bijl meer aandacht krijgt dan Mies Bouwman toen zij vorig jaar overleed. 'Dan had Mies ook wel wat meer aandacht verdiend.'

More content below the advertising

Heel Holland Bakt

De Jong bekende in het programma Mediaforum dat zij de vorige week overleden Martine Bijl vooral kende van Heel Holland Bakt. Bijl maakte cabaretprogramma’s, vertaalde musicals, speelde in de sitcom Het Zonnetje in Huis en presenteerde drie jaar Heel Holland Bakt. 'Ze zat nog heel dicht in de harten van mensen', constateerde de televisierecensent in het forum.

Tv-iconen

Mies Bouwman presenteerde in de jaren 60, 70 en 80 programma’ s als In de hoofdrol, Zo is het toevallig ook nog eens een keer, Een van de acht en Open het dorp. Zij geldt als een van de tv-iconen van de twintigste eeuw.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP