André van Duin (72) heeft het grachtenpand waar hij jarenlang woonde met Martin Elferink (55) te koop gezet. Vorige week overleed zijn echtgenoot, en nu organiseert hij zowel een begrafenis als een verhuizing.

André en Martin waren jaren gelukkig in het Amsterdamse grachtenpand van 600 vierkante meter. Maar sinds de ziekte van Martin, deze zomer werd er botkanker bij hem ontdekt, werd duidelijk dat de komiek er niet wil blijven. 'Toen in de loop van het najaar duidelijk werd dat de toestand met Martin hopeloos was, keek ik eens om mee heen en sloeg de schrik me om het hart. Wat moet ik hier straks, in mijn eentje in een huis met een achterhuis en al met al zo’n 600 vierkante meter?', zegt hij in De Telegraaf.

Article continues after the ad

Nieuwe woning

Toen de situatie van Martin verslechterde, hebben ze samen naar nieuwe huizen gekeken. 'In november kregen we de sleutel en sindsdien zijn we bezig geweest spulletjes uit te zoeken en de boel in te richten. De inschatting was toen dat Martin daar ook nog een tijd zou wonen, maar helaas is het met zijn ziekte allemaal dus een stuk sneller gegaan.' Uiteindelijk hebben André en Martin twee nachten in het nieuwe huis doorgebracht. 'Martin z’n smaak komt dus toch terug in dat huis, wat nu nog een kale bedoening is, maar wat straks toch wel zal gaan leven met spullen die hij heeft uitgekozen. En hij is er nog een paar keer geweest, dus hij weet hoe ik erbij kom te zitten en dat is een heel mooi idee. Ook voor hem was dat een fijne gedachte.'

Slopend ziekbed

Bij Martin werd in augustus botkanker geconstateerd. Destijds verklaarde de komiek dat de behandeling goed ging en dat ze daarom 'zeer hoopvol' waren. Helaas mocht het niet zo zijn, Martin overleed vorige week maandag. 'De strijd tegen de vreselijke ziekte kanker heeft Martin verloren, maar onze liefde voor elkaar is onoverwinnelijk,' aldus André in een korte verklaring. De twee ontmoetten elkaar in 2003 en waren sinds 2006 getrouwd.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.