André van Duin vierde zondag zijn 75e verjaardag. Een dag die hij niet alleen heeft hoeven vieren. Twee jaar na het overlijden van zijn grote liefde Martin Elferink, heeft de komiek nieuw liefdesgeluk gevonden bij zijn goede vriend Fernando Reyes. Iets wat Van Duin moeilijk vond om openbaar te maken. 

In een interview met De Telegraaf deelde hij het heugelijke nieuws. Toch vond hij het lastig om het openbaar te maken, omdat hij bang was dat mensen het misschien 'te snel' zouden vinden. 

Liefdesgeluk

Wel geeft André aan dat hij zich ervan bewust is dat ze beiden niet meer alle tijd van de wereld hebben. 'Juist Fernando - die ik al zo lang ken, heel veel van me weet en die zelfs mijn ouders nog heeft gekend - is onder de gegeven omstandigheden het beste wat me kon overkomen. Ik denk dat we samen heel gelukkig kunnen zijn, de hopelijk vele jaren die ons nog zijn gegeven.'

Groot verdriet

Van Duins echtgenoot Martin Elferink overleed in januari 2020 aan de gevolgen van kanker, wat voor groot verdriet bij de geliefde presentator zorgde. 'Martin blijft mijn grote liefde, dat zal nooit veranderen en dat weet Fernando ook. Dat gevoel zal nooit veranderen. Hij kan daarmee leven. Want natúúrlijk is die rouw allemaal nog niet verwerkt. Maar ik ben ook niet iemand die heel lang alleen kan zijn. We kennen elkaar nog uit de tijd dat ik in een lange relatie zat met Wim van der Pluym, die ook overleden is. Toen was hij al een huisvriend van ons,' aldus Van Duin, die er lachend aan toevoegt dat Fernando zelfs een lepeltje van zijn moeder herkende toen hij voor het eerst bij hem thuis in Amsterdam langskwam om een kopje koffie te drinken.

Article continues after the ad

Contact

Hoewel André en Fernando elkaar uit het oog verloren waren, kregen ze weer contact nadat Martin overleed. 'Ik las in de krant dat André zijn man had verloren. Toen heb ik hem een condoleancebericht gestuurd, maar dat heeft hij in de duizenden die hij kreeg, en met al het verdriet, niet onder ogen gekregen. En toen stierf kort daarna ook nog eens Corrie van Gorp, die ik goed gekend heb uit de danswereld en die me ooit heeft aangeraden me op de Spaanse dans te oriënteren. Door haar ben ik toen in Madrid terechtgekomen en later op Mallorca, waar ik al 35 jaar woon. Toen stuurde ik weer een berichtje en daarmee werd het contact een beetje hersteld. ’Ben je nog wel eens hier’, vroeg Dré, en: ’Als je in Amsterdam bent, kom ’s langs dan.’ Dat hebben we gedaan. En nog eens, en nog eens. Het klikte gewoon, we hebben ook samen oud en nieuw gevierd en ja, we merkten dat we steeds vaker bij elkaar wilden zijn,' zegt Fernando.

Oude liefde roest niet

Van Duin en Reyes gaan samenwonen in Amsterdam, wat betekent dat Fernando Spanje verlaat. 'Ja, ik ga niet naar Mallorca. Wel vaak geweest, Joop van den Ende heeft er een huis, en ook wel gezeten op een terrasje bij het haventje waar hij vlakbij woont. Maar elkaar nooit gezien daar of opgezocht, nee, eigenlijk nooit bij stilgestaan dat hij daar zat. Wel gek, want vroeger waren we echt heel close. Fernando ging met Wim en mij mee op vakantie naar Zuid-Frankrijk, feestjes en verjaardagen, hij was overal bij. Maar toen vertrok hij naar Spanje en is het wat verwaterd, tot we elkaar nu echt hebben gevonden. Oude liefde roest niet!'.

Bron: RTL Boulevard, ANP | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.