André van Duin wordt tegenwoordig anders benaderd op straat. Dankzij zijn meer serieuze rollen op televisie en in theater spreken mensen hem met nog meer respect aan, vertelt de komiek en presentator in De Telegraaf.

"Al is dat misschien niet helemaal het juiste woord om dat te omschrijven. Met extra bewondering, dat klinkt beter", aldus André, die donderdag een Ere-Zilveren Nipkowschijf kreeg. "Zo van: ’Wat mooi wat u gemaakt heeft, we waren ontroerd en hebben ervan genoten.’ Bijna alsof ik voor het publiek een soort ’éminence grise’ aan het worden ben. Hoe ouder ik word, des te vaker komt dat voor."

De komiek André is overigens nog niet begraven, benadrukt hij. "Ik zoek de humor nu meer in de manier waarop ik presenteer, luchtig en gezellig babbelend met mensen alsof je samen in het café staat", zegt André. "Heel Holland bakt, maar ook het napraatprogramma daarvan, Smaakt naar meer, en straks de bakwedstrijd De nieuwe lekkerbek lenen zich daar uitstekend voor. In die rol kom ik het dichtst bij de man die ik in het echte leven, dus buiten de camera’s om, ben. Af en toe een grapje en verder een vrij rustig figuur. Ik spring thuis echt niet de hele dag over de banken om grappen en grollen te verkopen, hoor."

André denkt nu dat het Nederlandse publiek alle kanten van hem kent. "Ik denk dat ik mijzelf, in alle interviews die ik gegeven heb en alle televisieprogramma’s waarin ik verschenen ben, wel in elke denkbare hoedanigheid heb laten zien. Er is nog geen kant die nooit getoond is, elke zijde is wel belicht. Dat maakt het plaatje compleet."

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP