Eerder dit jaar liet André van Duin (74) weten een nieuwe relatie niet uit te sluiten. Het idee om na het verlies van zijn grote liefde Martin voor altijd alleen te blijven, sprak hem niet aan. Maar nu is hij van mening veranderd, vertelt hij aan Story.

Thuis in zijn Amsterdamse grachtenpand doet alles André van Duin nog denken aan zijn grote liefde Martin Elferink. Overal staan zijn foto’s. Het is nu anderhalf jaar geleden dat de echtgenoot van André aan de gevolgen van kanker overleed. Het gemis is er bij André nog dagelijks. Al weet André ook dat hij zich in zijn werk begraaft om het grote gemis niet te hoeven voelen. Het eerste jaar na Martins overlijden werd André zelf ernstig ziek. Hij werd getroffen door darmkanker, maar is met succes behandeld. Het werk stapelde zich daarna op, ook omdat André overal ‘ja’ op zei. ‘Dan hoef ik overdag niet thuis te zijn en ’s avonds ga ik direct slapen,’ vertelde hij eerder aan Story.

Article continues after the ad

Nieuwe liefde

In april van dit jaar leek er wat meer ruimte voor andere bezigheden te komen. Zo liet hij zelfs weten een nieuwe liefde niet uit te sluiten. Al zag hij meer in een latrelatie dan samenwonen. André vroeg zich wel af waar hij die nieuwe partner dan zou moeten ontmoeten. ‘Die man is niet op mijn pad gekomen,’ vertelt hij aan Story. ‘Niemand heeft aangebeld of geschreven. Ik weet ook niet of dat nog gaat gebeuren. Bij mij is de behoefte aan een partner er inmiddels ook niet meer zo. Ik werk veel en de tijd die ik over heb, breng ik graag door met dierbare vrienden.'

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.