Nietsvermoedend schoof André van Duin gisteren aan in het programma Tijd voor Max. Op een gegeven moment kwam een heel bijzondere verrassing binnenlopen: Ron Brandsteder met een award.

Namelijk de Media Oeuvre Award.

 

Wat enig!

Ron Brandsteder verraste hem met de prijs. De komiek en programmamaker krijgt de award omdat hij in zijn carrière 'van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap'. Van Duin reageerde verrast. 'Wat enig, ik had er nog nooit van gehoord', grapte hij.

Article continues after the ad

Dik verdiend

De jury van de prijs noemt André een 'groots volkskomiek' en 'één van Nederlands grootste mediapersoonlijkheden'. Hij heeft de award dan ook 'dik verdiend'. Ook volgens Ron Brandsteder is het terecht dat zijn collega de prijs krijgt: 'André van Duin is, naast een goede vriend, vooral een groot artiest. Meerdere generaties zijn getuige geweest van zijn veelzijdige carrière, die al een halve eeuw beslaat.'

Grote prijs

De Media Oeuvre Award, een initiatief van Spreekbuis.nl, is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een invloedrijke mediaprofessional. Vorig jaar werd de award gewonnen door Jan Slagter, baas van omroep MAX.

Heel Holland Bakt

Van Duin is op dit moment bezig met de opnames van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. Het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt wordt waarschijnlijk wat afstandelijker dan de voorgaande jaren.

Minder intiem

Vanwege de coronacrisis moet er meer afstand worden genomen in de tent en dat maakt het misschien wat minder intiem, denkt presentator André van Duin. Dat geldt ook voor de kindereditie die eveneens deze zomer wordt opgenomen.

Bron: Omroep Max Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.