Afgelopen maandag was een zwarte dag voor André van Duin, de komiek en presentator verloor na een kort en uitputtend ziekbed zijn echtgenoot Martin aan de gevolgen van botkanker. 

Afgelopen zomer kwam aan het licht dat de echtgenoot van Van Duin ernstig ziek was toen Martin Elferink spontaan zijn sleutelbeen brak. Elferink overleed volgens Van Duin na een kort en slopend ziekbed. "Het is verschrikkelijk. Het ergste wat me kon overkomen, is gebeurd. In een paar maanden tijd."

Article continues after the ad

In De Telegraaf vertelt van Duin openhartig over het heengaan van zijn grote liefde. De twee ontmoetten elkaar in 2003 en waren sinds 2006 getrouwd. Volgens André was Martin tot het laatste moment 'zo sterk'. 

Pas op de plaats

Tot en met mei heeft André zijn agenda leeggemaakt. Toch denkt de presentator dat hij al snel weer moet gaan doen, mede op advies van Simone Kleinsma die haar man in 2017 verloor. "Zij heeft het gered door hard te gaan werken. En ze raadt me aan gewoon tegen Martin te blijven praten, mensen kunnen het raar vinden, zij is ervan overtuigd dat haar Guus er is of het hoort. En ik denk dat ook. Ik denk dat ik snel weer wat moet gaan doen. Wat afleiding, dat zou moeten helpen."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, beeld: ANP