In VIP Culinair vertellen Bekende Nederlanders over hun mening over en herinneringen aan eten. Deze week: André van Duin.

Article continues after the ad

Wat is je eerste smaakherinnering? 
‘Mijn moeder kookte vroeger altijd aardappelen, vlees en groenten. De Hollandse pot dus. In de winter smulde ik van haar stamppotten. Als ik daaraan terugdenk, loopt het water mij al in de mond. En één keer in de week kregen we een gekookt eitje.’

Wat vind je lekker, en wat niet?
‘Ik houd niet van oesters. Het idee dat ze nog leven en dat je dat dan eet, staat me tegen. Verder eet ik alles. Zuurkool en andijviestamppot vind ik heerlijk, net als rode kool. Maar ook Indisch eten is favoriet. Mijn man Martin kan dat zalig maken.’ 

Als je onverwachte eters krijgt, wat geef je ze dan te eten? 
‘Martin is altijd degene die kookt. Ik kan het niet en wil het ook niet. Martin vindt het leuk om te koken en ik kijk graag naar hem wanneer hij in de keuken staat. Als we onverwachte gasten krijgen, kijkt hij wat er in de koelkast ligt en weet daar altijd iets lekkers van te maken.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Mischa Schoemaker (MMP)