André van Duin en Johnny Kraaijkamp zijn enorm verdrietig door het overlijden van hun goede vriendin Martine Bijl. André kende haar vooral privé goed, terwijl Johnny jarenlang met haar heeft gewerkt. De acteurs reageren op het verlies van Martine.

Ook Johnny is bedroefd over het overlijden van Martine. Hij speelde samen met haar en Kraaijkamp senior negen seizoenen in de tv-komedie Het zonnetje in huis. "Ze was een zeer dierbare collega met wie ik intensief heb samengewerkt. Zij was degene die onze rollen in de gaten hield. Mijn vader was in de serie de spits die het afmaakte en wij speelden de middenvelder die de voorzetten gaven. Dat kon ze heel goed."

Article continues after the ad

'Veelzijdige comédienne'

Hij heeft altijd uitstekend met haar gewerkt. "Er was wederzijds respect. We vulden elkaar aan en corrigeerden elkaar als dat nodig was. Ze was een veelzijdige comédienne. Ze had ontzettend veel humor. En qua taal en script was ze erg punctueel." Ook roemt Kraaijkamp haar oprechtheid. "Ondanks dat ze dochter was van een arts had ze de mentaliteit van de straat. Er komen in ons vak veel aanstellers voor en daar was zij wars van. Ze was juist erg bescheiden."

'Creatieve duizendpoot'

André zal Martine vooral missen als vriendin. Hij vertelt dat ze vaak bij elkaar over de vloer kwamen. "Ik heb nooit met Martine gewerkt, maar ze was een hele goede vriendin van ons", vertelt André, die na drie seizoenen de presentatie van Heel Holland Bakt van Martine Bijl overnam. Van Duin noemt Martine een creatieve duizendpoot. "Het grote publiek zal haar herinneren van het Zonnetje in huis en de reclames van HAK, maar ze heeft zoveel meer gedaan en heeft zich enorm ontwikkeld nadat ze begon als zangeres. Haar passie was schrijven en vertalen, maar ze kon ook prachtig poppen maken en besteedde dagelijks wel vier of vijf uur in haar tuin met de meest schitterende kleuren."

Groot gemis

"Op het toneel staan was niet zo aan haar besteed door onzekerheid", zegt Van Duin. "Ze stierf duizend doden, terwijl ze het fantastisch deed uiteraard." Hij verheugt zich op de herhalingen van de programma's waarin Martine te zien was. "Alles wat ze deed was leuk. Het is ontzettend jammer dat ze er niet meer is."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP Kippa | (ANP)