André van Duin dacht tijdens zijn optreden en opnemen van het nummer met Danny Vera niet aan zijn overleden man Martin, zoals veel mensen dachten.

'Nee, natuurlijk niet, als ik daaraan zou gaan beginnen, komt dat liedje er natuurlijk nooit op', vertelt hij in De Telegraaf.

Article continues after the ad

Eerbetoon aan Martin

Tijdens een uitzending van Matthijs van Nieuwkerk lieten Danny Vera en André van Duin samen het nummer 'Voor altijd' horen. Het werd speciaal door Danny voor André geschreven en op de 74e verjaardag van de komiek opgevoerd als eerbetoon aan zijn vorig jaar overleden man Martin. Begin januari overleed Martin Elferink op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.

Darmkanker

André maakte vrij recent bekend zelf darmkanker te hebben. Hij werd daarvoor behandeld, maar inmiddels zijn die behandelingen afgerond. 'Het gaat heel erg goed. Ik heb nergens last van, alles loopt en werkt weer', vertelt hij. 'Ik heb eigenlijk geen complicaties gehad na mijn operatie. Eten en drinken gaat allemaal goed. Ik ben eigenlijk weer helemaal ’aanwezig’. Daarom konden we ook dit nummer opnemen.' De opbrengst van de single gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.