Hoewel het coronavirus in Nederland weer opnieuw lijkt toe te slaan, heeft André Rieu er alle vertrouwen in dat het allemaal goedkomt in 2021. Het kabinet last vrijdag een extra persconferentie in, waarbij de hoop gevestigd is op een vaccin. Aan Shownieuws liet Rieu weten dat hij voor het komende jaar al is volgeboekt.

'Iedereen heeft het over een vaccin dat gaat komen en we zitten nu in half september. Wat komt er na september? Oktober, dan november, dan december. Dat is nog vier maanden, dus wij vonden het te vroeg om nu te zeggen: we gaan het weer een jaar verplaatsen. En dus hebben we de gok genomen! Ik geef toe dat het een gekke, positieve gok is. Maar we zijn deze week van start gegaan met de kaartverkoop,' aldus de Limburgse violist.

Niet inenten

Rieu zal zich naar alle waarschijnlijkheid niet laten inenten, zelfs niet als er een vaccin tegen het coronavirus wordt gevonden. 'Ik ben nu 70 jaar en ik heb nog nooit een griepprik gehaald. En ik denk ook niet dat ik dat ga doen. Maar weet je wat het is, als dat vaccin er komt, dan komt er een rust terug op de wereld waar we zo enorm op zitten te wachten.'

'Normaal gesproken geef ik zo'n honderd concerten per jaar en nu zit ik al zeven maanden thuis taarten te bakken. Ik heb er genoeg van!', grapt Rieu.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.