Het programma voor Koningsdag in Maastricht moet nog in elkaar worden gedraaid, maar André Rieu ziet het al helemaal zitten. De koning van de wals is er wat hem betreft op 27 april bij om op te treden voor de jarige Willem-Alexander en zijn familie. "Dit zou het ideale moment zijn om voor hen op te treden", zegt André in De Telegraaf.

André vindt het "prachtig" dat Willem-Alexander volgend jaar op zijn verjaardag naar Maastricht afreist. "Het was zo jammer dat we het Songfestival niet gekregen hebben, maar dit gaat ook heel gezellig worden." De koningsgezinde Limburgse violist hoopt op een onderonsje met de jarige job en zijn echtgenote Máxima. "Ik wilde de koning en koningin al langer uitnodigen voor een concert op het Vrijthof, want ik heb ze nog nooit echt persoonlijk gesproken."

Article continues after the ad

Historische centrum

Als het aan André ligt, doet de koninklijke familie zeker het Vrijthof aan tijdens Koningsdag 2020. De violist denkt al hardop mee over de wandelroute door 'zijn' stad. "Het is daar overal mooi en gezellig", zegt André over het historische centrum van Maastricht. "En een route over de Sint Servaasbrug, de oudste van de stad, zou prachtig zijn. Daar heb je zo'n mooi uitzicht over de Maas. Omdat Maastricht niet te groot is, kan het koninklijk paar vanuit daar overal komen."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.