Niet iedere bejaarde casanova sprong een gat in de lucht toen hij hoorde dat André Hazes hem zou begeleiden op het pad naar de liefde. "Ik had hem eigenlijk een beetje negatief voorgesteld", biecht Henk op voor de camera van het ANP. "Maar hij is echt een toffe gozer."

Meevallertje

"Hij is niet honderd, maar duizend procent meegevallen", gaat Henk, een van de Golden Boys, verder. In het nieuwe SBS6-programma, vanaf maandagavond op de buis, probeert André zes mannelijke senioren aan de vrouw te helpen. Ook twee andere deelnemers zijn te spreken over Hazes. "Hij is een echte ster en een fijne man", vindt Frans. "Hij zit vol humor en staat je echt bij."

Ludwig merkte dat hij al snel goed kon vinden met de presentator. "Ik heb het geluk gehad dat André Amsterdammer is en ik ook. Wat mentaliteit betreft zaten we op één lijn. Het contact tussen hem en mij was perfect, je hebt toch dezelfde roots."

Lamp

De mannen waren stuk voor stuk op zoek naar gezelschap."Ik ben nu al zo'n tijd alleen en als je 's avonds thuiszit is het niet gezellig", vertelt Henk. "Ik heb al een paar keer tegen de lamp zitten ouwehoeren, maar die geeft geen antwoord."

André laat de oudjes onder meer speeddaten, wat nog niet meeviel. Want welke dames mogen mee op de groepsdate en welke niet? Frans en Ludwig vonden het moeilijk de vrouwen naar huis te sturen. "Ik wist dat sommigen het echt erg vonden", zegt Ludwig. "Maar je moet."

Mazzel

Ook Henk, die net als de anderen nog niet mag verklappen of hij weer vlinders in zijn buik heeft, vond het moeilijk om de knoop door te hakken. "Er zaten veel meer knappe dames bij, maar ik mocht er maar zes nemen. Ik had er wel meer willen nemen." Dat snapt André maar al te goed. "Je hebt zeven dagen per week ja, dus zes is een beetje weinig", grapt de zanger en presentator. "Ik doe het haast iedere dag", biecht Henk op. "Haast op maandag, haast op dinsdag, haast op woensdag, haast op donderdag, ja.."

"We hebben ontzettend gelachen", merkt André op. "Ik heb echt genoten. Ik vond het heel leuk om te maken en denk dat we ook een beetje mazzel hebben gehad met de mensen die mee hebben gedaan. Iedereen was echt wel gewoon heel erg bijzonder. Iedereen was zo anders, echt allemaal unieke stukken."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP | Bron: ANP 

In Waar is De Mol? gaat Johnny de Mol op reis met bekende Nederlanders die ieder ook een gast mogen meenemen. Gisterenavond was het de beurt aan ex-politiewoordvoerster Ellie Lust, die haar tweelingzus Marja meenam.

Door: Daphne Dorgelo (Libelle)

De BN’ers mogen vervolgens een plek kiezen om naartoe te gaan waar ze iets gemeen mee hebben. Zo kunnen ze daar bijvoorbeeld zijn opgegroeid of is het hun absolute droombestemming. Ellie en Marja kozen voor Stockholm. Daar staat namelijk het museum van de popgroep waar de tweeling enorm fan van is: ABBA.

Stockholm

Iedere aflevering is weer een onvergetelijk avontuur voor Johnny en zijn gasten. Ook dit keer liet hij de droom van Ellie en Marja in vervulling gaan door naar Stockholm te vertrekken. Tijdens de reis praat hij zoal over het vertrek van Ellie bij de politie. En daar weet hij behoorlijk wat los te peuteren. 'Een aflevering met een lach en een traan', merken veel kijkers op Twitter dan ook op.

Een lach

Maar het blijft niet enkel bij serieuze gesprekken. De tweeling wordt namelijk verrast met een make-over in de stijl van de iconische Zweedse band, zodat ze de videoclip van The Winner Takes It All konden naspelen. Johnny speelt Benny, Ellie Agnetha, Marja Anni-Frid en zomaar een voorbijganger speelt Björn. De imitatie van de clip levert hilarische beelden op volgens de kijkers. 'Ik rol van de bank', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: Peter Smulders

De VARAGids heeft zeker zestig abonnees verloren door mensenrechtenactiviste Sylvana Simons op de cover te zetten. Dat schrijft hoofdredacteur Cécile Koekoek in een column in de editie die dinsdag uitkwam.

'Verder kregen we veel reacties van lezers die, voor ze de gids gingen lezen, eerst de cover er maar even af hadden gescheurd', voegt Koekoek daaraan toe. 'Simons schopt tenslotte tegen ‘heilige huisjes’ en ‘in Sinterklaastijd moeten we de gemoederen vooral niet verder ophitsen’. En dan hebben we het nog niet eens over de haat die zich verspreidt via sociale kanalen.'

'Kapot geschrokken'

De hoofdredacteur is zich naar eigen zeggen 'kapot geschrokken van de reacties naar aanleiding van een interessant, oprecht en genuanceerd interview met een vrouw die signaleert dat we in gevaarlijke tijden leven en dat we dus moed moeten tonen. Moeten strijden voor een open, gelijkwaardige, rechtvaardige en inclusieve samenleving.'

Taboe op racisme

Sylvana Simons is het onderwerp van een documentaire die de afgelopen week op het IDFA in première ging. In de film is te zien hoe de partijleider van BIJ1 wordt benaderd en belaagd omdat zij zich uitspreekt over het racisme in de Nederlandse samenleving. In een interview op NPO Radio 1 eerder deze week stelde Sylvana dat er een taboe heerst op het benoemen van racisme in de Nederlandse samenleving. 'Al staat het op hun gezicht geschminkt, dát mag je niet zeggen', aldus de activiste en politica. 'Nederlanders hebben een heel lastige relatie met racisme. Je mag ze nóóit van racisme betichten. Daarom dansen veel zwarte Nederlanders om het onderwerp racisme heen terwijl het wel degelijk aanwezig is in de Nederlandse samenleving.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders