Na het overlijden van hond Dunya besloot Monique Westenberg een kinderboek te schrijven over haar geliefde huisdier. Het boek is inmiddels klaar en gaat al bijna in de verkoop. André Hazes is heel trots op zijn vrouw en dat liet hij weten op Instagram met een hele lieve post.

Eind november vorig jaar werd bekendgemaakt dat Monique bezig was met het maken van een kinderboek over haar overleden hond Dunya.  'Ik heb nog steeds onbeschrijflijk veel verdriet om haar verlies en wilde daar iets mee. Verwerken door te delen. Ons verhaal, ons leven saampjes op papier met mooie tekeningen erbij,' zei Monique daar toen over.

Article continues after the ad

'Heel trots op jou'

Het kinderboek komt inmiddels bijna op de markt en is zelfs al vooruit te bestellen. Om die reden wilde André zijn Monique via Instagram laten weten dat hij erg trots op haar is. 'Dit is zo raar om te zien...' begint hij zijn Instagrampost. 'Een kinderboekje geschreven uit jouw hart en waardoor Doennie eeuwig blijft voortbestaan. En dat je dan nu ziet dat je hem al vooruit kunt bestellen op Bol.com. Mijn vrouw is een baas. En ik ben heel trots op jou!' aldus André.

Dunya: Een hemels hondenleven

Met het boekje wil Monique kinderen uitleggen wat er gebeurt als een huisdier overlijdt. 'Hoe leg je aan je kindje uit dat een hondje oud of ziek is? Hoe leg je uit dat hij/zij naar de hemel is? Maar ook, hoe breng je over dat een hond familie is en je daar goed voor moet zijn?' In mei vorig jaar moest Monique afscheid nemen van haar hond Dunya, die ze 14,5 jaar heeft gehad. De viervoeter had een tumor in haar hoofd en kampte met spieruitval. Monique was dan ook hevig geëmotioneerd toen ze de eerste beelden van haar nieuwe boek zag. 'Dunya was mijn meisje, mijn wereld en zij verdient het om door te leven in de hartjes van kindjes.'

Dunya: Een hemels hondenleven verschijnt op 11 maart 2019, maar is nu al vooruit te bestellen bij Bol.com.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders