André Hazes klaagt weekblad Privé aan vanwege het gebruik van een foto van zijn zoontje op de omslag. De zanger heeft het advocatenkantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld, vertelde de misdaadverslaggever zondagavond in Café Hendriks & Genee.

Het blad plaatste vorige week een foto van het 3-jarige jongetje met daarbij de tekst 'Kleine jongen. Hoe leg je hem dit uit', doelend op de recente breuk tussen André en Monique en de nieuwe relatie van de zanger met Bridget Maasland. Hazes zou Privé aanklagen voor schending van portretrecht en de zoon van De Vries zou hem vertegenwoordigen.

Article continues after the ad

'Schofterig'

De zanger zei vorige week al dat hij stappen overwoog vanwege de omslag van het blad. "Ik vind het schofterig", reageerde André toen in de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538.

Verdediging

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, verdedigde de cover in Veronica Inside. Santegoeds vond het wel kunnen omdat André en zijn ex voortdurend foto's van hem delen. "We hebben hem gezien in commercials, realitysoaps, elke dag op Instagram. Daar is de afgelopen week ook helemaal niks aan veranderd. Het jongetje stond van de week bij Monique nota bene nog met een middelvinger omhoog, dus ja: de enige die het niet mag ben ik kennelijk." Als hij door zijn ouders werd afgeschermd dan had hij niet op de cover gestaan, zei Santegoeds.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.