Samantha Steenwijk en haar echtgenote Daisy hebben er nooit een geheim van gemaakt graag kinderen te willen. Toch hebben ze geen haast om met de vruchtbaarheidsbehandelingen te starten. En dat is tegen het zere been van Monique Westenberg, de vriendin van André Hazes, die niet via de natuurlijke manier zwanger kan raken.

De toekomst

De afgelopen maanden hebben Samantha Steenwijk (34) en haar even oude echtgenote Daisy gebruikt om over hun toekomst na te denken. Vanwege de coronacrisis is Samantha’s agenda lang niet meer zo vol en is er tijd voor bezinning. ‘Vorige week waren we zeven jaar getrouwd,’ vertelt Samantha aan Story. ‘Dat vind ik best een mijlpaal en daar hebben we ook bij stilgestaan. Als je ziet wat er in de afgelopen zeven jaar is gebeurd, dan is ons leven behoorlijk veranderd.’ De grootste verandering staat het stel echter nog te wachten.

Ivf-traject

‘Het is geen geheim dat we beiden gek van kinderen zijn. Alleen, tot nu toe is het er niet van gekomen. Aan de ene kant weet ik ook niet waarom. De afgelopen maanden was er wel de rust voor om daar samen uitgebreid over te praten. Dat hebben Daisy en ik ook gedaan.’ De bedoeling is dat Samantha haar eicel via een ivf-traject laat bevruchten en het embryo bij Daisy wordt geplaatst. ‘Dan is het echt een kindje van ons samen. Maar we weten niet wanneer we hiermee willen beginnen. Dit is natuurlijk een prima tijd ervoor.

Gunnen

Het is rustig qua werk en er is weinig stress. Maar we hebben die knoop nog altijd niet kunnen doorhakken.’ En dat laatste lijkt tegen het zere been van hun goede vriendin Monique Westenberg, de partner van André Hazes. Een vruchtbaarheidsbehandeling is voor Monique de enige manier om zwanger te raken. Inmiddels heeft ze al haar embryo’s terug laten plaatsen, maar daar is geen tweede zwangerschap uit voortgekomen. ‘Met Monique praten we weleens over dit traject. En zij kan dan best wel boos worden dat we blijven wachten. Ze gunt ons dit kindje. Alleen, we zijn nog jong, maar beseffen ook heel goed dat het niet in één keer gaat lukken.’

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.