André Hazes laat in een nieuw programma zien dat hij ook een andere kant heeft. Het grappen en grollen laat hij achterwege bij het nieuwe SBS6-programma Getekend voor het leven.

De zanger en presentator staat mensen bij die lijden onder zichtbare tatoeages en nu de kans krijgen ze te laten weglaseren.

Serieus programma

Daar past Andrés "lachen-gieren-brullen"-houding niet bij, maar het bevalt hem goed om dat juist een keer niet te doen. 'Het is een programma waarin we mensen écht helpen. Ze hebben stuk voor stuk in zware periodes voor zichtbare tatoeages gekozen en die hebben nu nog steeds een enorme impact op hun leven', vertelt de zanger aan het ANP.

Tattoos weg

Het zijn mensen die niet meer in aanmerking komen voor een baan, de straat niet meer op durven en in een sociaal isolement zijn geraakt. André: 'Het is heftig om te zien dat het zover heeft kunnen komen, maar het mooie is dat je ze wel weer ziet opbloeien als de tattoos langzaam weggaan. Het echte werk komt natuurlijk pas daarna, maar het is een mooi begin.'

Article continues after the ad

Jongen van de straat

De 26-jarige André kon zich goed verplaatsen in de mensen in het programma. 'Ik ben iemand die twee opvoedingen heeft gehad: thuis en op de straat. Daardoor schrik ik niet zo snel en kon ik mezelf wel identificeren met hun verhalen. Ik heb de mazzel gehad dat ik een ander pad heb bewandeld, maar het had met mij net zo goed heel anders kunnen aflopen.'

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.