Volkszanger Lesley Williams is in de nacht van maandag op dinsdag op 49-jarige leeftijd plotseling overleden. De oorzaak is nog niet bekend. Zijn management vraagt de privacy van zijn familie te respecteren.

Lesley Williams

Lukassen Produkties schrijft dinsdag op Facebook: ”In de nacht van maandag op dinsdag is volkszanger Lesley Williams in zijn woonplaats Andijk plotseling overleden. Hij laat partner Sandra, een volwassen zoon en twee jonge dochters achter. Lesley is slechts 49 jaar geworden.”

Article continues after the ad

André Hazes

Lesley is bekend geworden met zijn imitaties van André Hazes. Zo won hij in 2002 de Soundmixshow met zijn vertolking van 'Geef mij nu je angst' en trad hij vervolgens in Nederland en het buitenland op als André Hazes tribute-zanger. In 2014 bereikte hij met zijn Hazes-act de finale van het programma The Winner Takes it All. 

Medeleven

Collega-zangers zijn in shock en hebben op social media hun medeleven gedeeld. Zo laat Wolter Kroes via Instagram weten: "Jarenlang een zeer gerespecteerd collega en één van de meest geboekte artiesten van Nederland. Niemand kon het Hazes repertoire zo goed vertolken als hij. Hij was de allerbeste Hazes imitator van Nederland. Ik wil Sandra, de kinderen en alle dierbaren van Les heel veel sterkte toewensen in deze vreselijk moeilijke periode. We gaan je missen in het land Les."

Ook zijn collega Frank van Etten laat weten verdrietig te zijn. "Hellemaal ontdaan door het overlijden van Lesley Williams wat stond ik veel met hem samen in het land en produceerde nog een plaat voor hem was een super lieve man en een echte vakman in de showbizzzz......vreselijk verdrietig nieuws ik wens Sandra en familie ontzettend veel sterkte met dit grote verlies"

Soundmixshow

Bekijk hier het winnende optreden van Lesley in de Soundmixshow 2002:

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Shownieuws, AD | Beeld: Peter Smulders