Dat hij ‘de zoon van’ is heeft hem veel opgeleverd maar óók gekost: om te bewijzen dat hij goed genoeg was, werkte hij jarenlang keihard, wat ervoor zorgde dat hij gas terug moest nemen eerder dit jaar. Dat vertelt André dinsdagavond bij de Wereld Draait Door, waar hij aanschoof om over zijn nieuwe album te praten.

Dat Dré net als zijn vader zanger wilde worden, wist hij al vroeg. Toch twijfelde hij lange tijd of hij wel goed genoeg was. “Natuurlijk openen er deuren voor je als je André Hazes heet, maar ik wilde er alles aan doen om later te kunnen zeggen: ik heb dit aan mijzelf te danken.” Pas na zijn optreden in De Beste Zangers van Nederland kreeg hij meer zelfvertrouwen, waarna het steeds beter ging. De stress die André Sr. voor optredens had herkent hij deels. “Ik ga alleen heel anders met stress om. Ik ben voornamelijk bang dat ik het ga verkloten. Ik drink dan wel, maar hooguit een biertje, terwijl mijn vader juist ging zuipen en dingen deed die de stress verergerden.”

Article continues after the ad

Het slechte pad op

Dat hij zijn carrière aan zijn vader te danken heeft staat voor de zanger wel als een paal boven water. “Als mijn vader nog had geleefd had ik deze kans niet gehad. Dan was ik nu keukens aan het verkopen of het slechte pad op gegaan.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: LINDAnieuws.nl | Beeld: Peter Smulders