Amber Brantsen beviel 3 februari van dochtertje Taylor. Ondanks dat het gezin na de geboorte gelijk op een roze wolk zat, ging de bevalling niet vlekkeloos. In de podcast 'Podnataal' van Simone Wijnands vertelt de NOS-presentatrice over haar ervaring. 

De bevalling had Amber Brantsen enorm goed voorbereid. In de podcast vertelt de presentatrice dat ze zelfs een heel bevallingsplan had opgesteld en een hypnobirthing zwangerschapscursus had ondergaan.

Article continues after the ad

Zweverig

Daarin leren (zwangere) vrouwen om in een 'diepe ontspanning' te raken tijdens de bevalling. 'We zijn helemaal niet van het zweverige, maar het is misschien wel goed voor mij om die kant te ontdekken en om te kijken of dat wat voor mij is. Daar hebben we een paar dingen van opgepikt en na die cursus wilde ik ook wel thuis bevallen', aldus Brantsen.

Ruggenprik

Naast de cursus had Amber ook een doula ingeschakeld, een vertrouwenspersoon die tijdens de zwangerschap elk moment voor je klaarstaat. Ondanks de enorm goede voorbereidingen, verliep de bevalling heel anders dan gepland. Want Amber had gekozen voor een thuisbevalling, maar moest toch uiteindelijk naar het ziekenhuis. Daar zou ze een ruggenprik en weeënopwekkers krijgen. Brantsen zegt daarover: 'Ineens ging het best wel hard en werd ik een beetje gek. Toen werd het niet zo leuk meer. Ik zei: "Dit kan niet zo zijn dat ik net een ruggenprik heb gehad, en nu zit ik tegen het dak aan. Wat is er aan de hand?"'. 

Ellende

De weeënopwekkers werkte iets te hard en Amber kreeg zoveel pijn dat ze 'uit ellende' om een keizerssnee riep. Zelfs de gynaecoloog kon niks tegen haar pijn kon doen. Op het moment van persen werd het de NOS-presentatrice ook iets te veel. 'Ik dacht, ik weet niet hoe ik dit ga doen.'

Dochter Taylor

Uiteindelijk beviel Amber, na 45 minuten, van haar dochtertje Taylor die inmiddels alweer vijf maandjes oud is. 

Beluister hier de aflevering.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.