Door de breuk met André had Rachel Hazes niet mee kunnen maken hoe succesvol haar zoon is. Afgelopen weekend nodigde André haar uit bij zijn optreden in Ahoy. De plek die Rachel zó dierbaar is…

Article continues after the ad

Rachel Hazes heeft na bijna drie jaar haar zoon André weer zien optreden: in Ahoy, de plek die zowel voor Rachel als André enorm belangrijk is, zag zij hoe haar zoon een weergaloos optreden gaf voor ruim tienduizend bezoekers. André was daar met artiestencollega’s voor Vrienden van Amstel Live. Voor de show van zaterdagavond had hij zijn moeder uitgenodigd. Op Instagram toonde hij een foto waarop ze innig gearmd stonden. ‘Fijn dat je erbij was,’ schreef André erbij.

Traditie

En geheel in de traditie van zijn vader hield hij een biertje in zijn hand. Omstanders zagen deze avond hoe trots Rachel naar haar zoon keek. Tijdens het optreden van haar 24-jarige zoon neuriede ze al zijn liedjes mee. De twee mogen elkaar dan al jaren niet hebben gezien, het was overduidelijk dat Rachel haar zoon in diens carrière op de voet heeft gevolgd. Het moet heel bijzonder voor haar zijn geweest om André in Ahoy te hebben zien optreden – het was feitelijk een herhaling. Want jarenlang stond Rachel óók daar toen haar echtgenoot André op het Ahoy-podium stond.  Vanuit de coulissen keek ze hoe de spanning André in zijn greep hield, en hoe hij daarna op het podium alle zenuwen van zich afzong. Een eigenschap die de jonge André heeft geërfd. Ook hij is voorafgaand aan een groots concert niet te genieten.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP