Özcan Akyol (36) groeide op in een liefdeloos gezin, waarin hij door zijn aan alcohol verslaafde vader werd geslagen en gekleineerd. Maar hij weigerde om in de slachtofferrol te kruipen.

Erbarmelijk

Özcan (Eus) Akyol is succesvol als boekenschrijver, AD-columnist én presentator van tv-programma’s als Sterren op het Doek en De Geknipte Gast. ‘Ik kan nog steeds niet bevatten wat me overkomt,’ vertelt hij in het AD over zijn carrière. En dan te bedenken dat zijn afkomst zo erbarmelijk is. Eus groeide op in een achterstandswijk in Deventer als zoon van analfabete Turkse ouders. Hij werd door zijn alcoholverslaafde vader geslagen en gekleineerd, voerde op de mavo niets uit en belandde ooit in de cel nadat hij als chauffeur deel had uitgemaakt van een dievenbende.

Article continues after the ad

Liefdeloos opgevoed

Uiteindelijk kwam het allemaal op zijn pootjes terecht: Eus studeerde Journalistiek en Nederlands, waarna hij aan het werk ging. Over zijn onveilige jeugd zegt hij in het AD: ‘God, hoe konden twee ouders hun kinderen zo liefdeloos opvoeden. Wij waren vroeger niks, we deden nergens aan mee, mijn vader was een nihilist, mijn moeder was cultuurarm en taalarm.’ Eus weigert echter in de slachtofferrol te kruipen. ‘Ik weet dat zwelgen in zelfmedelijden uiteindelijk niks oplost,’ zegt hij in MAX Magazine.

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 1 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.