Het is nooit saai in Meerdijk, dat kunnen we wel concluderen. En alsof de gemoederen nog niet hoog genoeg oplopen, dreigt er ook nu weer het vertrek van een paar geliefde personages. Gaat dit koppel de soap misschien wel verlaten?

Ludo ‘GTST’

Heel even leek het erop dat er een einde zou komen aan hét GTST-personage der GTST-personages. Ludo stapte onlangs in een paniekmoment in de auto en trapte het gas in, terwijl hij zijn ogen sloot. Toch bleek wederom dat de kunsthandelaar meer levens heeft dan een kat en hij gewoon te zien zal blijven in Neerlands langstlopende soap.

Article continues after the ad

Verlaat dít stel Meerdijk?

Het lijkt erop dat dat laatste niet geldt voor een geliefd koppel dat in GTST te zien is. Je leest het goed: het lijkt er opnieuw op dat niet één maar meerdere personages de soap gaan verlaten, net als toen Lucas (Ferry Doedens) afzwaaide. Wil je het nog niet weten? Dan raden we je aan om hier te stoppen met lezen.

Bruiloft

Al een tijdje wordt er gehint op een vertrek van Linda (Babette van Veen). Vlak voor de aftrap van de Meerdijk-loop kreeg de blondine immers een telefoontje van haar dochter (de zwangere Stijn Fransen), die haar verraste met het nieuws dat ze gaat trouwen. Eén ding: Sam is al even geleden naar Amerika vertrokken, waar ook de bruiloft plaats zal vinden. Linda ziet het meteen als dé uitgelezen kans om er een mooie reis aan vast te plakken, samen met Anton (Joep Sertons). Helaas moet hij haar teleurstellen met het nieuws dat hij níet meekan. Hij heeft namelijk een huisartsenpraktijk en die kan hij niet zo lang achter zich laten.

Toch niet alleen

Maarrr… wie GTST volgt via Videoland heeft vandaag (6 mei) kunnen zien dat Anton alles op alles heeft gezet om wél mee te kunnen gaan met zijn vrouw. Terwijl Linda zich zorgen maakte om het achterlaten van haar man en huis, verraste hij haar met het nieuws dat hij een waarnemend arts had weten te vinden.

American dream?

Het lijkt er dus op dat niet alleen Linda, maar ook Anton het soapdorp gaan verlaten. Vooralsnog tijdelijk, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: bij GTST weet je het maar nooit – helemaal niet nu de zomercliffhanger steeds meer in zicht is. Misschien voelt Linda tóch de drang om bij haar dochter te blijven en keert ze wel niet meer terug. Enne, misschien vindt Anton het ook wel zo fijn in de VS, dat-ie ook z’n huis en haard achterlaat. Want ja, voor zijn kinderen – die inmiddels allemaal uitgevlogen zijn – hoeft-ie immers ook niet meer in Meerdijk te blijven. En datzelfde geldt voor Linda. Zouden de twee wegblijven of wel gewoon terugkomen na een tijdje? Of misschien keert maar een van hen huiswaarts? Eén ding staat vast: we hopen snel op antwoorden.

Maandtrailer ‘GTST’

We zeiden het net al even: in Meerdijk is er altijd van alles gaande, zo bewijst ook de nieuwe maandtrailer die de makers van GTST eerder deze week hebben onthuld. Zo zien we dat de relatie van Shanti (Bertrie Wierenga) en Rik (Ferri Somogyi) in zwaar weer verkeert, de band tussen Rik en Daan nog níet is hersteld en het plannetje van Janine compleet in het water dreigt te vallen. Kijk zelf maar:

Door: Flaironline | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.