Na juryrollen in The Voice, X Factor en We Want More gaat Ali B opnieuw talenten beoordelen in een tv-programma. De rapper vervangt Dan Karaty in het komende seizoen van Holland's Got Talent, zo heeft RTL bekendgemaakt.

De Amerikaanse Karaty zit momenteel in zijn thuisland en kan vanwege de coronamaatregelen niet naar Nederland reizen. RTL zag in Ali B de perfecte vervanger.

Jammer

'Wij hebben voor Ali B gekozen omdat hij sinds X Factor en natuurlijk bij The Voice of Holland heeft bewezen dat hij een fantastisch jurylid is, dat met humor en kunde mensen kan beoordelen op hun prestaties', zegt RTL-televisiedirecteur Peter van der Vorst. 'Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer dat Dan door de vliegrestricties niet bij de audities van Holland's Got Talent kan zijn. Hij is een zeer gewaardeerd jurylid en zodra de omstandigheden dat toelaten, kan hij zijn juryplek weer innemen.'

Verrassen

Ali heeft er zin in, zo laat hij weten. 'Ik vind het jammer dat Dan er niet bij kan zijn, maar ik kijk er erg naar uit om aan Holland's Got Talent mee te werken. De afwisseling van zoveel verschillende mensen met uiteenlopende talenten maakt Holland's Got Talent juist zo leuk', zegt hij. 'En ik wil mij hierdoor laten verrassen en inspireren, samen met de andere juryleden.'

Article continues after the ad

Het elfde seizoen van Holland's Got Talent is vanaf 29 augustus op televisie. Vrijdag starten de opnames. Naast Ali zitten Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Paul de Leeuw in de jury. Humberto Tan is de presentator van dienst.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.