Carrièreswitch voor Albert Verlinde? De presentator en theatermaker gaat de (lokale) politiek in. De partij was hij zich mee verbonden voelt: de VVD.

Hij staat als lijstduwer op de 27e plek van de VVD-kandidatenlijst in Cromvoirt. Dat heeft de partij maandag bekendgemaakt.

 

Serieus

In Cromvoirt, Vught en Helvoirt vinden op 18 november tussentijdse verkiezingen plaats door een lokale herindeling. "Ik vind het mooi om te doen", zei de theaterproducent dinsdagochtend op NPO Radio 2 doelend op zijn rol als lijstduwer van de VVD-kandidatenlijst in Cromvoirt.

Article continues after the ad

Mocht Verlinde genoeg stemmen krijgen dan zou hij een lidmaatschap van de raad overwegen. "Als er genoeg voorkeursstemmen komen dan ga ik er wel serieus over nadenken."

Onno en Albert

Verlinde is getrouwd met VVD-coryfee Onno Hoes, op dit moment voorzitter van makelaarsclub NVM. Ja, de twee zijn niet gescheiden. Ze houden nog van elkaar en hebben nog een huis gekocht samen.

Voor de rest zal Verlinde niets meer loslaten over zijn liefdesleven. Hij heeft wel geleerd van de rel met zijn partner Onno Hoes. "Ik heb op een gegeven moment gewoon de keuze gemaakt: ik doe mijn ding en ik heb het buitengewoon naar mijn zin en ik ben zeer gelukkig, maar ik ga er niet meer over zeggen", aldus Verlinde in De Perstribune op NPO Radio 1.

Niet landelijk

Verlinde laat weten dat hij als hij daadwerkelijk genoeg stemmen krijgt "serieus zal kijken" naar een lidmaatschap van de raad. "Ik zal zeker geen nee zeggen." De theaterproducent is niet van plan om zich ook landelijk als lijstduwer te melden.

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.