Michael Jackson standbeeld

Na de berichtgeving dat het standbeeld van Michael Jackson mogelijk wordt verwijderd in Madame Tussauds en de McDonald's in Best, blijkt de Albert Heijn nu ook maatregelen te nemen.

Muziek

In filialen van Albert Heijn zijn er mogelijk in de toekomst geen nummers van Michael Jackson meer te horen. De supermarktketen is zich aan het beraden op het verwijderen van de hits uit zijn afspeellijsten naar aanleiding van de documentaire Leaving Neverland, heeft een woordvoerder van Albert Heijn vandaag laten weten.

Article continues after the ad

"Het is een kleine moeite om een nummer uit een playlist te halen. Of we dat gaan doen, bespreken we. Muziek in onze winkels moet niet aanstootgevend zijn", aldus de woordvoerder. "Klanten hebben overigens nooit geklaagd over nummers van Michael Jackson."

Ophef

Naar aanleiding van de ophef rond de documentaire, waarin Jackson wordt beschuldigd van misbruik, besloten verschillende radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland zijn muziek niet langer te draaien. In Nederland zijn de hits van het popicoon niet langer op de regionale zender NH te horen.

Ook kunstwerken van Jackson werden verwijderd naar aanleiding van Leaving Neverland, zo haalden onder meer het Verenigd Koninkrijk en Denemarken standbeelden weg. Madame Tussauds in Amsterdam en het filiaal van McDonald’s in Best beraden zich ook op het verwijderen van standbeelden.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP