Kjeld Nuis (30) is positief getest op het coronavirus. Dit maakte zijn werkgever Team Reggeborgh vandaag bekend.

De dertigjarige Nuis werd dinsdag in Inzell getest, nadat hij lichte klachten ontwikkelde. De tweevoudig olympisch kampioen is met zijn ploeg in Duitsland neergestreken voor een trainingskamp in voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen

Hele ploeg in quarantaine

Door de positieve test van Nuis gaat de hele ploeg en begeleiding van Reggeborgh in quarantaine. Nuis verbleef in afwachting van zijn testresultaat al in isolatie op zijn hotelkamer. Vooralsnog is hij de enige binnen het team die positief is getest.

"Ik had lichte griepverschijnselen, maar was niet echt ziek. Ik ben best verbaasd over de uitslag. Ik ben vrijdag voordat we vertrokken nog getest op corona en was negatief, zoals het hele team”, aldus Nuis in een verklaring.

Article continues after the ad

Andere schaatsers positief

Eerder deze week werden in Inzell ook twee schaatsers van het Duitse team positief getest. Daarop werd de schaatshal gesloten en konden de aanwezige schaatsers niet trainen.

De schaatsers en begeleiders van Reggeborgh zullen voorlopig in Inzell moeten blijven als gevolg van hun quarantaine. De ploeg heeft de Nederlandse schaatsbond KNSB op de hoogte gebracht en wacht op verdere instructies van de Duitse GGD.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.